Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoministeriö: Suomi keskeyttää kehitysyhteistyönsä Afganistanissa

Suomi keskeyttää kehitysyhteistyönsä Afganistanissa. Ulkoministeriön mukaan jatkon edellytyksiä ja muotoja arvioidaan yhdessä kansainvälisen yhteisön ja kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen kanssa tilanteen selkeytyessä.

Afganistan on ollut Suomen suurin kehitysyhteistyön kumppanimaa viime vuosina. Suomen tuki maan humanitaariseen apuun, kansainvälisten järjestöjen työhön ja miinanraivaukseen on ollut noin 30 miljoonaa euroa vuodessa.

– Meidän on katsottava tilanteen kehittymistä. Suomi ei ole kuitenkaan hylkäämässä Afganistanin kansaa, sen lapsia, naisia, miehiä, toimittajia, lääkäreitä, miinanraivaajia tai ihmisoikeustaistelijoita, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) tiedotteessa.

Skinnarin mukaan avun tarve Afganistanissa jatkuu, mutta sen antamisen edellytykset ovat muuttuneet.

– Suomen ja kansainvälisen yhteisön pitkäaikaisen tuen ansiosta Afganistanissa on nyt enemmän koulutettuja ja terveempiä kansalaisia kuin jos emme olisi tehneet maassa kehitysyhteistyötä. Tämä ei häviä minnekään, Skinnari sanoo.

Hänen mukaansa Suomen tavoite on yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa suojella saavutettuja tuloksia. Suomi edellyttää, että kumppanit noudattavat ihmisoikeuksia.