Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi suoritti metsästäjien tehovalvonnan – kiikkiin jäi humaltunut mönkijäkuski, joka ajeli yleisellä tiellä suojaamaton ase sylissä

Poliisilla oli viime viikonloppuna käynnissä karhun- ja sorsanmetsästyksen aloittamista seurannut tehovalvonta. Valvonta toteutettiin yhteistyössä Rajavartiolaitoksen, Riistanhoitoyhdistysten ja Metsähallituksen erävalvojien kanssa koko maassa.

Valvonnan aikana tavoitettiin yhteensä 611 metsästäjää.

Poliisi kirjasi valvonnan yhteydessä yhteensä 20 huomautusta, yhden rikesakkomääräyksen, kaksi sakkovaatimusta ja yhden rikosilmoituksen. Yleisin nimike oli metsästysrikkomus.

– Valtakunnallisesti voidaan todeta, että pääsääntöisesti metsästäjät noudattavat metsästyslain säännöksiä erittäin hyvin, ja valvonnassa havaitut rikkeet olivat vähäisiä ja lieviä, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Ainoa valvonnassa ilmennyt vakava laiminlyönti oli tapaus, jossa metsästäjä kuljetti rekisteröimätöntä mönkijää yleisellä tiellä alkoholin vaikutuksen alaisena. Metsästäjä ei käyttänyt kypärää ja hänellä oli sylissään suojaamaton ja lataamaton ampuma-ase. Kaiken lisäksi hänen riistanhoitomaksunsakin oli maksamatta.

Metsästäjää epäillään rattijuopumuksesta sekä metsästysrikkomuksista. Paikallinen poliisi arvioi, menettääkö henkilö törttöilynsä seurauksena aseenkantolupansa.