Saksan sosiaalidemokraatit yllätysjohdossa kannatusmittauksissa liittopäivävaalien alla

Saksan sosiaalidemokraatit (SPD) ovat nousseet yllätysjohtoon mielipidemittauksissa kun syyskuun liittopäivävaalit lähestyvät. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Olaf Scholz. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksan sosiaalidemokraatit (SPD) ovat nousseet yllätysjohtoon mielipidemittauksissa kun syyskuun liittopäivävaalit lähestyvät. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2006, kun sosiaalidemokraatit ohittivat kristillisdemokraatit (CDU).

NTV-yleisradioyhtiön tutkimuksen mukaan SPD:tä kannatti 23 prosenttia vastanneista, kun taas CDU:n kannatus jäi prosenttiyksikön pienemmäksi, 22 prosenttiin.

Kristillisdemokraattien alamäki alkoi heinäkuussa, kun syyskuussa väistyvän liittokansleri Angela Merkelin seuraajaksi kaavaillun Armin Laschetin nähtiin naureskelevan taustalla paikallisviranomaisten kanssa samaan aikaan kun Saksan liittopresidentti puhui surun murtamille syöksytulvien uhrien omaisille.

Viime viikolla julkaistun mielipidemittauksen mukaan 41 prosenttia vastaajista näkisi mieluiten Saksan tulevana liittokanslerina SPD:n Olaf Scholzin. Laschetin kannatus jäi 16 prosenttiin.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka