Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena

Oppositiossa istuva kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena Helsingin Sanomien gallupissa 19,8 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus laski vain hieman viime kuussa julkaistusta kyselystä.

Toisena on pääministeripuolue SDP 19,2 prosentilla, ja kolmantena opposition perussuomalaiset 17,2 prosentilla. SDP:n kannatus ei muuttunut aiemmasta, ja perussuomalaisten kannatus laski 0,6 prosenttiyksikköä.

Hallituspuolue keskustaa kannatti 12,9 prosenttia vastaajista. Sen kannatus nousi hieman. Hallituksessa istuvan vihreiden kannatus nousi 0,6 prosenttiyksiköllä 10,8 prosenttiin. Niin ikään hallituksessa olevan vasemmistoliiton kannatus oli 7,9 prosenttia ja laski hieman aiemmasta.

Hallituksen RKP:tä kannatti 4,4 prosenttia vastaajista. Opposition kristillisdemokraatteja kannatti 3,6 prosenttia vastaajista ja nyt-liikettä 2,3 prosenttia.

29 prosenttia vastaajista ei osannut tai halunnut kertoa kantaansa tai sanoi, että jättäisi äänestämättä.

Gallupissa kysyttiin muun muassa, minkä puoleen tai ryhmittymän ehdokasta vastaaja äänestäisi, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS , ja siihen haastateltiin puhelimitse noin 2 470 ihmistä. Aineisto kerättiin 26.7.–20.8. välisellä ajalla.

Suurimpien puolueiden osalta tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.