Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR kyntää yhä koronasuossa, mutta kaukojunien matkamäärät ovat piristyneet

Logistiikkakonserni VR-Yhtymän vertailukelpoinen liiketulos oli 10,3 miljoonaa euroa tappiolla huhti–kesäkuussa. Vuodentakaiseen verrattuna parannusta on silti tapahtunut, sillä tuolloin tappiota tuli 27,4 miljoonaa euroa. Koko konsernin liikevaihto kasvoi 23,3 prosenttia 202,2 miljoonaan euroon.

Kaukoliikenteen junien matkamäärät kasvoivat huhti–kesäkuussa 1,7 miljoonaan matkaan, mikä on liki kaksin verroin enemmän kuin vuotta aiemmin tehdyt 0,9 miljoonaa matkaa.

– Vaikka käänne positiivisempaan tapahtui ja junamatkustaminen piristyi toisen kvartaalin aikana ja etenkin kesän kynnyksellä, vuosipuoliskon matkustajamäärät jäivät jälkeen viime vuoden vastaavasta ajasta, jolloin koronan vaikutukset näkyivät vasta keväällä, kertoo VR:n tuore toimitusjohtaja Lauri Sipponen tiedotteessa.

Epidemiatilanne aiheuttaa näkymiin edelleen epävarmuuksia.

Sipponen ounastelee myös, että logistiikan osalta markkinatilanne näyttää lupaavalta, koska maailmantalous on kasvu-uralla ja Suomenkin talouskehitys suotuisaa. VR Transpointin rautatiekuljetusten volyymit kasvoivatkin neljänneksellä hiukan vuodentakaisesta 9,7 miljoonaan tonniin.

Konsernitasolla VR odottaa koko vuoden liikevaihdon kasvavan ja tuloksen parantuvan. Tässä tukena ovat Sipposen mukaan osaltaan pitkän aikavälin megatrendit, kuten kaupungistuminen ja ilmastokysymysten korostuminen sekä yhteiskunnan myönteinen suhtautuminen raideliikenteeseen.