Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoliitto: uudet autoilun verot ja maksut eivät ratkaise ilmasto-ongelmaa, sen sijaan tuettava autokannan uudistumista

Autoliitto on huolissaan siitä, että autoilijoita aiotaan Suomessa rokottaa uusilla veronkiristyksillä ja muilla kustannuksia nostavilla keinoilla. Uusimpana keinona liikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä selvittää kansallista tieliikenteen päästökauppaa. Asia liittyy ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Autoliitto muistuttaa tiedotteessaan, että henkilöautot tuottavat noin yhdeksän prosenttia Suomen kasvihuonepäästöistä. Liiton mukaan pelkästään autoilua kurittamalla ei ilmasto-ongelmaa saada ratkaistuksi.

Autoliiton mielestä auton käyttäminen on Suomessa, EU:n harvimmin asutussa maassa, perustellumpaa kuin missään muualla Euroopassa.

– Tämän pitäisi näkyä myös liikenteelle asetettavissa vaatimuksissa ja verotuksen tasossa. Päästöjen vähentäminen on tärkeää, mutta Suomen ei omalla toiminnallaan pidä hankaloittaa työssäkäyntiä ja heikentää yritysten kilpailukykyä enempää kuin jo nyt EU:sta tulevilla vaatimuksilla tapahtuu, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen toteaa liiton tiedotteessa.

Niemisen mielestä uusien autoiluun kohdistuvien vero- ja maksujärjestelmien suunnittelun sijaan nyt tulisi kantaa huolta siitä, miten edistetään ajoneuvokannan uudistumista ja eri käyttövoimien jakeluinfrastruktuurin rakentamista.

– Asiaa ei voi ratkaista vain vaatimuksia kiristämällä sekä veroja ja maksuja korottamalla. Keskeistä on, että huolehdimme omasta kilpailukyvystämme ja siitä, miten Suomi ja suomalaiset pidetään liikkeessä, jatkaa Nieminen.

Lauantaina 4. syyskuuta vietetään Autoliiton järjestämää Auton Päivää jo 25. kerran.