Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkaliputon henkilö pääsi Finnairin koneeseen Tukholmassa – koneen lähtö Helsinkiin viivästyi

Finnairin sunnuntai-illan lento AY820 Tukholmasta Arlandan lentokentältä Helsinkiin myöhästyi noin tunnilla, kun lentokoneeseen saapui ylimääräinen matkustaja ilman matkustusasiakirjoja.

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist vahvisti tapahtuman STT:lle. Tallqvistin mukaan henkilöllä ei ollut matkustusasiakirjaa, minkä vuoksi tämä poistettiin koneesta ja koneessa tehtiin tarkastus. Kun kaikki oli todettu olevan kunnossa, kone pääsi lähtemään.

Arlandan lentokentän viestinnän mukaan tapahtuman tutkinta on siirtynyt poliisille.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että poliisi selvittää yhdessä Arlandan lentoaseman kanssa, miten henkilö pääsi lentoaseman turvallisuusjärjestelmien ohi.

– Matkustamohenkilökunta havaitsi hyvin nopeasti ylimääräisen matkustajan ja keskustelun jälkeen poisti henkilön lennolta, kertoo Finnairin viestintäpäällikkö Mari Kanerva sähköpostitse STT:lle.

Kanervan mukaan henkilöllä ei ollut lippua kyseiselle lennolle. Finnair ei kommentoi tarkemmin tapauksen yksityiskohtia.