Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmavoimat ryhtyy "häjyksi" ja järjestää harjoituksen, jossa lentokone suhahtaa ohi matalalla ja taivaalla näkyy soihtuja

Ilmavoimat järjestää ensi viikolla (13.9.–17.9.) Häjy 21 -harjoituksen, jossa lennetään Hawk- ja Hornet-lenotkoneilla Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Lennot ajoittuvat maanantaista torstaihin kello 9–20 ja suuntautuvat akselille Tikkakoski–Virrat–Kauhava–Pyhäntä–Kuopio– Pieksämäki. Lennot loppuvat perjantaina kello 14 mennessä.

Harjoituksessa lennetään 14 Hawk-suihkuharjoituskoneella sekä neljällä Hornet -monitoimihävittäjällä. Lento-ohjelmaan sisältyy myös matalalentoja.

Harjoituksessa käytetään Hornetin omasuojaheitteitä eli soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

– Tämän harjoituksen tarkoituksena on toiminta poikkeusoloissa yhdessä ilmatorjunnan kanssa. Yhteistyötä harjoituksessa tekevät Ilmavoimien kaikkien joukko-osastojen lisäksi myös Sotilaslääketieteen keskus, harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Lauri Suominen kertoo tiedotteessa.