Venäläisministeri ja elokuvaohjaaja kuolivat, kun ministeri yritti pelastaa kalliolta liukastuneen ohjaajan

Pietarissa syntynyt Zinitshev teki uran turvallisuuspalvelu KGB:ssä ja sen seuraajassa FSB:ssä. Hätätilaministeriksi hänet nimitettiin vuonna 2018. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjän hätätilaministeri Jevgeni Zinitshev, 55, kuoli keskiviikkona pelastusharjoituksessa sattuneessa tapaturmassa. Zinitshev kuoli yrittäessään pelastaa venäläisen elokuvatuottaja Aleksandr Melnikin, 63, hengen harjoituksissa Pohjois-Venäjällä Norilskin kaupungissa, ministeriö tiedotti keskiviikkona.

Melnik oli Venäjän viranomaisten mukaan liukastunut jyrkänteeltä, josta ministeri häntä yritti pelastaa. Myös Melnik kuoli turmassa. Uutistoimisto Inferfaxin mukaan Melnik oli ollut Norilskissa valmistelemassa uutta dokumenttiaan arktisesta alueesta.

– Hätätilaministeri ja kameramies (elokuvatuottaja Melnik) seisoivat jyrkänteen reunalla. Melnik liukastui ja kaatui, minkä jälkeen Zinitshev hyppäsi hänen peräänsä veteen ja kuoli pudottuaan veden pinnassa olleen kiven päälle, sanoi Venäjän hallintoa myötäilevän RT-kanavan päätoimittaja Margarita Simonjan.

Pietarissa syntynyt Zinitshev teki uran turvallisuuspalvelu KGB:ssä ja sen seuraajassa FSB:ssä. Hätätilaministeriksi hänet nimitettiin vuonna 2018.

Venäjän presidentti Vladimir Putin esitti syvän osanottonsa ministerin omaisille.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka