Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autokansan rengashuoltoa syynätään läpi viikon poliisin valvontaratsioissa

Autonrenkaiden kuntoon kiinnitetään jälleen tällä viikolla erityistä huomiota. Poliisin, Liikenneturvan ja Autonrengasliiton vuosittain järjestämä valtakunnallinen rengasturvallisuuskampanja alkaa tänään ja jatkuu perjantaihin asti.

Rengasratsia-kampanjan aikana poliisi tarkastaa henkilö- ja pakettiautojen renkaiden kuntoa tien päällä järjestetyissä valvontaratsioissa, joissa myös autonkuljettajille jaetaan tietoa renkaiden vaikutuksesta ajoturvallisuuteen. Kampanjan mukaan renkaat ovat olleet vuosittain riskitekijänä lähes 30 kuolonkolarissa.

Liikenneturva muistuttaa, että lain minimivaatimus kesärenkaiden urasyvyydeksi on 1,6 millimetriä. Jo ennen tätä renkaat ovat menettäneet huomattavasti pitoaan, mikä lisää muun muassa vesiliirtovaaraa syksyn sadekeleillä. Esimerkiksi Autonrengasliitto suosittelee, että sadekelin varalta renkaiden urien pitäisi olla vähintään neljä milliä syvät.

Renkaiden urasyvyyksien lisäksi kampanja kehottaa kiinnittämään huomiota renkaiden ilmanpaineisiin. Kuljettajan tulisi tarkastaa ne kuukausittain.

Kampanja muistuttaa myös hävittämään vanhat renkaat oikein: ne voi viedä veloituksetta kierrätykseen.

Rengasratsiaa on järjestetty vuodesta 1997 lähtien.