Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoministeriö palaa matkustustiedotteiden maakohtaiseen päivitykseen

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne, kertoo ministeriö tiedotteessa.

Matkustustiedotteiden maakohtaisen päivittäminen keskeytettiin koronapandemian alkuvaiheessa viime vuoden maaliskuussa.

Tällä hetkellä ulkoministeriön pääsääntöinen matkustussuositus on noudattaa erityistä varovaisuutta sekä EU- ja Schengen-alueen maissa että alueen ulkopuolisissa maissa.

Ulkoministeriö suosittelee kuitenkin välttämään matkustamista tiettyihin maihin tai poistumaan niistä heti maan yleisen turvallisuustilanteen vuoksi. Esimerkiksi Afganistania koskeva ulkoministeriön matkustustiedote on elokuun 6. päivästä alkaen ollut "poistu välittömästi maasta".

M atkustustiedotteita julkaistaan lähes 160 maasta, joissa Suomella on edustusto tai joista muuten pystytään hankkimaan luotettavaa tietoa.

Ulkoministeriö muistuttaa, että koronavirus on edelleen suuri maailmanlaajuinen riski matkustusturvallisuudelle ja tilanne voi eri maissa ja alueilla muuttua äkillisesti. Kaikki maat voivat edelleen asettaa maahantulorajoituksia omilla rajoillaan, joten matkailu kaikkiin maihin ei välttämättä ole käytännössä mahdollista.

Ministeriö kehottaa tarkistamaan ajantasaiset maahantulosäädökset matkakohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta.

Yhä useampi maa vaatii maahanpääsyn edellytyksenä negatiivista koronatestitulosta, todistusta sairastetusta koronasta tai todistusta koronarokotteen saamisesta. Useimmissa maissa todistusta edellytetään maan omilla kielillä tai englanniksi.

THL suosittelee kaikille ulkomaille matkustaville täyden koronarokotussuojan hankkimista ennen matkalle lähtöä.

Ulkoministeriö suosittelee aina tekemään matkustusilmoituksen osoitteessa matkustusilmoitus.fi .

-----

Juttua on korjattu 16.9. klo 13.05. Ulkoministeriön ohje poistua Afganistanista välittömästi on ollut voimassa 6. elokuuta alkaen, ei syyskuun alusta.