HSL: Kuljettajien lakko ruuhkauttanut metrolle vaihtoehtoisia bussilinjoja

Pääkaupunkiseudun tämän päivän joukkoliikenteessä metrolle vaihtoehtoisilla bussilinjoilla on ollut ruuhkaa, kerrotaan Helsingin seudun liikenteestä (HSL). Fintrafficin Helsingin tieliikennekeskuksen mukaan aamulla itäväylällä oli havaittavissa pientä liikennemäärien nousua, mutta tieliikenne on kulkenut hyvin tavanomaisesti.

Kuljettajien lakko pysäytti metrot ja raitiovaunut tänään kahdeksi päiväksi.

Metrolle vaihtoehtoisilla yhteyksillä idässä ja Lauttasaaressa on ollut ruuhkaa, kertoo HSL:n viestinnän päivystäjä Johannes Laitila STT:lle.

– Isossa kuvassa asiat ovat rauhallisia ja ihmiset tietävät, miten homma etenee, mutta kyllähän meillä bussit ovat olleet aika täysiä. Yksittäisissä tapauksissa pysäkeillekin on jääty, Laitila kertoo.

HSL on kehottanut turvautumaan lakon aikana mahdollisuuksien mukaan kimppakyyteihin ja pyöräilyyn. Julkisen liikenteen matkoihin on ohjeistettu myös varaamaan enemmän aikaa.

Työnseisauksen ajaksi ei järjestetä korvaavaa liikennettä, mutta HSL sai liikenteeseen muutamia kymmeniä ylimääräisiä busseja esimerkiksi Länsiväylälle.

Laitilan mukaan huomisen tilanteen odotetaan lähtökohtaisesti pysyvän samankaltaisena.

Metrojen ja raitiovaunujen kuljettajat palaavat töihin lauantaina aamuyöstä alkaviin vuoroihin. Laitilan mukaan on riski, että lauantaiaamuna voi vielä olla joitakin pienempiä häiriöitä metro- ja raitiovaunuliikenteessä, koska myös kunnossapidon työntekijät ovat olleet työnseisauksessa.

Taustalla HKL:n yhtiöittämisen vastustaminen

Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL) kuljettajia edustava Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistys JHL ei hyväksy suunnitelmaa HKL:n yhtiöittämisestä. JHL olisi toivonut uutta selvitystä yhtiöittämisen perusteista ja vaihtoehdoista.

Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää kaupunginvaltuustolle liikenneliikelaitoksen osittaista yhtiöittämistä siten, että metron infra- ja liikennöintisopimuksiin liittyvät toiminnot jäävät liikelaitokseen. Helsingin kaupungin mukaan nekin olisi tarkoitus siirtää yhtiöön myöhemmin.

Päätöksen HKL:n yhtiöittämisestä tekee Helsingin kaupunginvaltuusto syyskuun 22. päivänä.

HKL vastaa pääkaupunkiseudun metron, Helsingin kantakaupungin raitiovaunujen ja Suomenlinnan lautan liikennöinnistä sekä Helsingin kaupunkipyöräpalvelun tuottamisesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka