Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Suomalaiset menettäneet miljoonia pankkitunnusten kalastelijoille, Putinin tukipuolue saamassa vankan kannatuksen duuman vaaleissa

Suomalaiset menettäneet miljoonia pankkitunnusten kalastelijoille - Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fine ratkaissut tänä vuonna jo lähes 20 phishing-tapausta

Rikollisten harjoittama pankkitunnusten kalastelu pankkien verkkosivuja muistuttavien valesivustojen avulla on tuonut useita tapauksia Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finen ratkaistavaksi.

Finen pankkilautakunta on ratkaissut tänä vuonna jo lähes 20 niin sanottua phishing-tapausta, joissa asiakkaat ovat erehtyneet asioimaan pankkien verkkosivuilta näyttävillä huijaussivuilla.

Ratkaisusuosituksia on annettu sekä asiakkaan että pankin eduksi tapauksesta riippuen.

Finen pankkilautakunta on riippumaton, tuomioistuimelle vaihtoehtoinen riidanratkaisuelin. Sen ratkaisut ovat suositusluonteisia.

Vuosaaren palkkamurhan hovioikeuskäsittelyssä kuullaan Jari Aarniota

Vuosaaren palkkamurhan hovioikeuskäsittelyssä kuullaan tänään Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota.

Käräjäoikeus tuomitsi viime vuonna Aarnion elinkautiseen liki 20 vuotta sitten tehdystä murhasta. Käräjäoikeus katsoi, että Aarnio tiesi murhahankkeesta etukäteen, muttei pyrkinyt estämään sitä, vaikka olisi poliisina vastuuasemansa perusteella ollut siihen velvollinen.

Aarnio vaatii hovissa murhasyytteen hylkäämistä.

Putinin tukipuolue saamassa vankan kannatuksen duuman vaaleissa, äänistä laskettu kolmasosa

Kun kolmasosa äänistä on laskettu Venäjän kolmepäiväisissä duuman vaaleissa, presidentti Vladimir Putinin tukipuolue Yhtenäinen Venäjä oli saamassa 45,3 prosenttia äänistä. Toiseksi eniten ääniä oli menossa kommunistipuolueelle, joka oli saamassa 21,8 prosenttiosuuden.

Yhtenäinen Venäjä näyttäisi pitävän kahden kolmasosan enemmistön duuman 450 paikasta.

Yhtenäisen Venäjän pääsihteeri Andrei Turtshak onnitteli puolueen kannattajia.

Vangittuna olevan opposition näkyvimmän poliitikon Aleksei Navalnyin liittolaiset ovat puhuneet massiivisesta vaalivilpistä, ja ovat kiinnittäneet huomiota erityisesti liberaalin ja oppositiomielisen Moskovan sähköisten äänten tulosten viivästymiseen. (Lähde: AFP)

Scholzin arvioitiin pärjänneen parhaiten Saksan viimeisessä liittokansleriehdokkaiden väittelyssä

Sosiaalidemokraattien liittokansleriehdokkaan Olaf Scholzin arvioitiin menestyneen parhaiten Saksan viimeisessä kolmen suurimman puolueen liittokansleriehdokkaan tv-väittelyssä.

42 prosenttia tv-katsojista näki valtiovarainministerinä toimivan Scholzin voittaneen väittelyn. Luku oli selvästi suurempi kuin kristillisdemokraattien Armin Laschetin 27 prosenttia ja vihreiden Annalena Baerbockin 25 prosenttia.

Saksalaislehti Bild arvioi Scholzin olleen hieman terävämpi kuin aiemmissa väittelyissä, mutta silti eniten nykyisen liittokanslerin Angela Merkelin kaltainen ja valtiomiesmäinen. (Lähde: AFP)

Kanadalaiset vaaliuurnille tänään, joutuuko Trudeau väistymään?

Kanadassa järjestetään tänään ennenaikaiset parlamenttivaalit. Vaalien keskeinen kysymys on se, kestääkö pääministeri Justin Trudeaun suosio edelleen vai joutuuko hän väistymään.

Viimeiset kaksi vuotta Trudeaun liberaalipuolue on johtanut maata vähemmistöhallituksena. Hänen tavoitteenaan on nyt saavuttaa enemmistö parlamenttiin.

Kyselytutkimusten perusteella Trudeaun asema on veitsenterällä. Liberaalipuolue ja sen pääkilpailija konservatiivit ovat olleet rinta rinnan tuoreissa gallupeissa.

Justin Trudeau nousi ensimmäisen kerran valtaan äänivyöryllä vuonna 2015.

Italialle seitsemäs lentopallon Euroopan mestaruus

Italia on voittanut kultaa lentopallon miesten Euroopan mestaruusfinaalista. Italialaiset kaatoivat lähes kaksi ja puoli tuntia kestäneessä ottelussa Slovenian lukemin 3–2 (22–25, 25–20, 20–25, 25–20, 15–11).

Mestaruus on Italian seitsemäs. Hopea on taas Slovenialle toinen perättäinen.

Finaali alkoi eilisiltana Puolan Katowicessa.