Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Kokoomus vahvisti kärkiasemaansa suosituimpana puolueena, SDP:n kakkossija heikkeni

Kokoomus on vahvistanut paikkaansa suosituimpana puolueena Helsingin Sanomien kannatuskyselyssä. Syyskuun kannatuskyselyn mukaan kokoomusta äänestäisi 20,8 prosenttia, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

Osuus on kasvanut yhden prosenttiyksikön elokuun mittauksesta. Pääministeripuolue SDP:tä äänestäisi 18,4 prosenttia, eli 0,8 prosenttiyksikköä vähemmän kuin elokuussa. Virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Muiden puolueiden kannatuksessa ei nähty suuria muutoksia. Kolmantena olevia perussuomalaisia äänestäisi nyt 17,4 prosenttia, eli 0,2 prosenttiyksikköä useampi kuin viime kuussa. Neljäntenä olevan keskustan kannatus pysyi ennallaan ja viidentenä olevien vihreiden laski 0,3 prosenttiyksikköä.

Hallituspuolueet nauttivat 54,1 prosentin kannatusta, kun elokuussa luku oli 55,2 prosenttia.

Helsingin Sanomien toimeksiannosta tutkimuksen teki Kantar TNS 23. 8.–17. 9. Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse 2 384 ihmistä. Vastanneista noin neljännes joko ei kertonut, mitä puoluetta äänestäisi tai sanoi, ettei kävisi äänestämässä.