AP: Taleban palauttamassa Afganistanin oikeusjärjestelmään teloitukset ja amputaatiot – entinen hyveministeri jatkossa vastuussa vankiloista

Viime päivinä Afganistanissa on raportoitu julkisista nöyryytyksistä, jotka olivat tavallisia Talibanin ensimmäisellä valtakaudella. Wakil Kohsar
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Terrorijärjestö Taleban suunnittelee palauttavansa tiukat rangaistuskäytäntönsä Afganistanin oikeusjärjestelmään. Asiasta uutisoi The Associated Press.

AP:n haastattelussa eräs liikkeen perustajajäsenistä Mullah Nooruddin Turabi kertoi, että islamilaisen lain rikkomisesta voitaisiin jatkossa teloittaa tai amputoida raajoja.

Haastattelussa mies vähättelee ulkovaltojen kritiikkiä Talebanin vuosituhannen vaihteen julkisia teloituksia kohtaan. Tuolloin järjestön tapana oli roikottaa teloitettujen ruumiita julkisella paikalla useita päiviä ja teloituksiin käytettiin Kabulin suurta urheilustadionia. Talebanin aikaisemman ja nyt muodostuvan oikeusjärjestelmän perustana on Koraani, Turabi sanoi.

Poikkeuksena aiempaan, teloituksia ei mahdollisesti pidettäisi julkisesti.

Talbanien edellisellä valtakaudella Turabi toimi oikeusministerinä sekä niin sanotun "hyveellisyyden edistämisen ja paheiden ehkäisemisen ministeriössä". Uudessa hallituksessa hän vastaa vankiloista. Turabin mukaan tällä kertaa mies- sekä naistuomarit tekevät päätökset tuomioista.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka