Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntojen hinnat nousivat etenkin Helsingissä, Turussa ja Tampereella

Vanhojen osakeasuntojen hinnat olivat elokuussa 4,4 prosenttia korkeampia kuin vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus.

Pääkaupunkiseudulla vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat vuoden aikana 6,1 prosenttia, kun muualla Suomessa hintojen nousu jäi 2,8 prosenttiin.

Helsingissä vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat 8,0 prosenttia. Turussa vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat peräti 8,5 prosenttia, kun Tampereella taas mitattiin 7,2 prosentin hinnannousu. Myös Oulussa asuntojen hinnat nousivat maan keskimääräistä vauhtia nopeammin, kun nousua mitattiin 5,6 prosenttia.

Espoossa vanhojen osakeasuntojen hinnan nousu jäi 3,9 prosenttiin ja Vantaalla 1,4 prosenttiin. Pääkaupunkiseudun kehyskunnissa asuntojen hinnat nousivat 4,8 prosenttia.

Heinäkuuhun verrattuna vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,7 prosenttia.

Elokuussa kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin 9 prosenttia enemmän vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kauppoja kuin vuosi sitten.

Etelässä hinnat nousevat, idässä laskevat

Pitemmällä aikavälillä vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat Tilastokeskuksen mukaan liikkuneet hyvin erilaisiin suuntiin Suomen eri osia vertailtaessa. Vuoteen 2015 verrattuna asuntojen hinnat ovat nousseet Etelä-Suomessa 14 prosenttia, kun taas Itä-Suomessa hinnat ovat laskeneet yli 20 prosenttia. Pohjois-Suomessa ja Länsi-Suomessa hinnat ovat pysyneet lähes ennallaan.

Helsingissä vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat nousseet vuodesta 2015 yli 26 prosenttia. Turussa hinnat ovat nousseet lähes 25 prosenttia.