Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valta kuuluu kansalle -puolue ja kansanedustaja Ano Turtiainen tekivät rikosilmoituksen toimittajan kommentista - puolueen mukaan teksti lietsoi vihaa rokottamattomia kohtaan

Eduskuntapuolue Valta kuuluu kansalle tiedotti perjantaina, että puolueen puheenjohtaja Ano Turtiainen ja puolue ovat tehneet rikosilmoituksen Ilta-Sanomien toimittajasta. Ilmoitus liittyy lehdessä julkaistuun kommenttiin, jossa käsiteltiin rokottamatonta väestönosaa ja heidän osuuttaan tuoreissa koronatilastoissa ja sairaanhoidon tarpeessa.

Puolueen mielestä kirjoituksessa ihmiset asetetaan eriarvoiseen asemaan terveydentilan perusteella. Sen mukaan toimittaja on kirjoituksellaan pyrkinyt rokottamattomien julkiseen mustamaalaamiseen. Puolue kirjoittaa tiedotteessaan, että "kirjoitus on omiaan aiheuttamaan halveksuntaa ja jopa vihaa rokottamatonta väestönosaa kohtaan", jolloin olisi syytä tutkia on kirjoitus rikkonut rikoslain kiihottamispykälää.

Kiihottamispykälällä viitataan rikoslaissa kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Puolueen mukaan toimittajan kommentti synnyttää kansalaisten välille vastakkainasettelua ja yhteiskuntaan vaarallisia jännitteitä, joilla voi olla arvaamattomia seurauksia.

Tiedotteessaan puolue vaatii lehteä poistamaan kirjoituksen verkkosivuiltaan ja pyytää poliisia tutkimaan, onko toimittaja syyllistynyt yhdenvertaisuuslain tai muun lain rikkomiseen tai rikoslain mukaiseen rikokseen.

– Sananvapauden puitteissa minulla on erittäin korkea kynnys tehdä rikosilmoituksia, sillä itseäni pyritään jatkuvasti syyttämään sanoistani. Tällä hetkellä media on maailmanlaajuisesti jakamassa ihmiset kahteen kastiin, ja toimittajan mielestä rokottamattomat ovat toisen luokan kansalaisia. Tähän törkeyteen on pakko puuttua. Ketään ei saa syrjiä, ei ketään, ja nyt jos koskaan kaikkien vastuullisessa asemassa olevien on oltava yhdistämässä ihmisiä eikä lietsomassa heitä toisiaan vastaan, Turtiainen lateli.