Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain ydinsukellusvene vaurioitui vedenalaisessa törmäyksessä Aasiassa – kymmenkunta ihmistä loukkaantui

Yhdysvaltain ydinsukellusvene on vaurioitunut Aasiassa törmättyään veden alla tunnistamattomaan kappaleeseen.

Yhdysvaltain laivasto kertoi kansainvälisillä vesillä tapahtuneesta törmäyksestä torstaina. Törmäys oli tapahtunut jo lauantaina.

Laivaston mukaan kukaan ei loukkaantunut tilanteessa niin vakavasti, että heidän henkensä olisi vaarassa. Laivastouutisiin erikoistuneen USNI Newsin mukaan kymmenkunta miehistön jäsentä olisi kuitenkin saanut kohtalaisia tai lieviä vammoja. Uutissivuston mukaan USS Connecticut -alus oli tapahtuma-aikaan Etelä-Kiinan merellä.

Yhdysvallat on pyrkinyt haastamaan kyseisellä merialueella Kiinan aluevaatimukset, jotka koskevat muun muassa alueella olevia pieniä saaria ja riuttoja.

Laivaston mukaan tapahtunutta ja vaurioiden määrää selvitetään. Se kertoo sukellusveneensä kunnon olevan törmäyksen jäljiltä turvallinen ja vakaa.

Laivasto kertoo, ettei törmäys ole vaurioittanut aluksen ydinreaktoria tai sisätiloja ja aluksen kerrotaan olevan täysin käyttökuntoinen.

USNI Newsin mukaan alus matkaa parhaillaan kohti Guamin saarella sijaitsevaa Yhdysvaltain tukikohtaa. Tyynenmeren saari kuuluu Yhdysvalloille.