Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Renault ja Terrafame aloittavat akkumateriaaleja koskevan yhteistyön

Ranskalainen autovalmistaja Renault ja Sotkamossa toimiva kaivosyhtiö Terrafame aloittavat akkumateriaaleja koskevan yhteistyön. Yhtiöt kertovat, että Terrafamen on määrä toimittaa Renault-konsernin sähköautoihin vähähiilistä ja täysin jäljitettävissä olevaa nikkelisulfaattia.

Yhtiöiden mukaan kumppanuus tukee Renault-konsernin strategiaa tuottaa kilpailukykyisiä, kestäviä ja kokonaan Euroopassa valmistettuja sähköajoneuvoja.

– Kumppanuus Terrafamen kanssa on tärkeä osa tavoitettamme pienentää tuotantoketjumme päästöjä 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Vähäinen hiilijalanjälki ja akkukemikaalien jäljitettävyys ovat meille ratkaisevia seikkoja, kertoo Renault-konsernin allianssiosto-organisaation johtaja Gianluca De Ficchy tiedotteessa.

Hänen mukaansa Terrafamella on ainutlaatuisen tuotantomenetelmänsä kautta selkeä kilpailuetu vastuullisuuden osalta, sillä Terrafamen nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yli 60 prosenttia pienempi kuin alalla keskimäärin.

– Olemme erittäin ylpeitä vahvistaessamme eurooppalaisen akkuarvoketjun vastuullisuutta yhdessä Renault-konsernin kanssa. Olemme myös vaikuttuneita Renaultin kunnianhimoisesta suhtautumisesta päästöttömään ja kestävään liikenteeseen, arvioi Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen.

Hän kertoo, että aiesopimus asettaa selkeät suuntaviivat Terrafamen toiminnalle. Hänen mukaansa on hyvin todennäköistä, että yhtiö tulee yhteistyön puitteissa toimittamaan Renault-konsernille nikkelisulfaattia vuosittain yli 300 000 sähköautoon.

Akkumateriaalien arvoketjua mullistava toimintatapa

Yhtiöiden mukaan suora kumppanuus johtavan autovalmistajan sekä materiaalitoimittajan välillä on koko akkumateriaalien arvoketjua mullistava toimintatapa.

Aiesopimus ei ole sitova toimitussopimus, vaan se kuvaa osapuolten yhteisymmärrystä jaetuista tavoitteista ja aikomuksesta syventää yhteistyötä akkujen arvoketjun kehittämiseksi.

Renaultin tavoitteena on olla hiilineutraali Euroopassa vuoteen 2040 mennessä. Konserni on vastikään sopinut myös saksalaisen Vulcan -yhtiön kanssa vähähiilisistä litiumtoimituksista sekä Veolia & Solvay -yhteisyrityksen kanssa akkumateriaalien kierrättämisestä suljetussa kierrossa.

Renault-konsernin autobrändejä ovat Renault, Dacia, Lada, Alpine ja Mobilize.