SPR:n Hämeen piirin entistä työntekijää epäillään törkeästä kavalluksesta, epäselvyydet paljastuivat sisäisessä tarkastuksessa

Suomen Punainen Risti (SPR) kertoo, että sen Hämeen piirissä on ilmennyt epäily taloudellisesta väärinkäytöksestä. Poliisi tutkii epäilyä nimikkeellä törkeä kavallus. Epäilyn kohteena on järjestön mukaan yksittäinen työntekijä, joka ei työskentele enää Hämeen piirissä.

Epäilyssä ei ole kyse lahjoitusvaroista tai vapaaehtoistoiminnasta, vaan se kohdistuu SPR:n mukaan vastaanottotoiminnan varoihin.

– Ne (vastaanottotoiminnan varat) liittyvät vastaanottokeskuksiin. SPR Hämeen piiri ylläpitää turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia, toimimme kolmen maakunnan alueella, Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä, ja jokaisen maakunnan alueella meillä on vastaanottotoimintaa. Vastaanottotoimintaan liittyy oma taloudenpito, ja sitä rahoittaa Maahanmuuttovirasto, kertoo Hämeen piirin väliaikainen toiminnanjohtaja Salla Heiskanen.

Heiskasen mukaan epäselvyydet paljastuivat sisäisessä tarkastuksessa.

– Siihen asiaan tartuttiin nopeasti, ja tehtiin rikosilmoitus, mutta tutkinnallisista syistä en voi tarkemmin tätä asiaa avata.

Heiskanen ei kerro, millaisesta summasta epäilyssä on kyse tai missä rikoksen epäillään tapahtuneen.

SPR:n mukaan merkittävä osa epäilyn kohteena olevista väärinkäytöksistä on tapahtunut vuosina 2017–2020. SPR:n mukaan käytäntöjä on tämän jälkeen muutettu eikä vastaava väärinkäytös ole nykyisten toimintatapojen puitteissa mahdollinen.

Punaisen Ristin palauttaa kateissa olevat varat Maahanmuuttovirastolle SPR:n ja viraston välisen sopimuksen mukaisesti. Heiskasen mukaan aikataulusta ei kuitenkaan ole vielä sovittu.

Mainos: Länsi-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka