Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentin kanslia: Linnan juhlat järjestetään erityisjärjestelyin

Tasavallan presidentin kanslian mukaan itsenäisyyspäivän Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna erityisjärjestelyin. Kansliasta ei vielä voida kommentoida, mitä erityisjärjestelyt ovat. Sen mukaan itsenäisyyspäivän ohjelmasta ja järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

Viime vuonna Linnan juhlia vietettiin koronaepidemian vuoksi poikkeuksellisin menoin, koska paikalla sai olla vain vähän ihmisiä. Yle lähetti erikoislähetystä Presidentinlinnasta. Tanssia tai perinteistä kättelyjonoa ei ollut, vaan Jääkärimarssi kaikui juhlien alussa tyhjissä saleissa.

Lähetyksessä näytettiin muun muassa presidenttiparin etäyhteyden välityksellä käymiä keskusteluja. Lisäksi ohjelmassa oli Ylen aluelähetyksiä sekä musiikki-, tanssi- ja teatteriesityksiä, joista osa nähtiin suorana ja osa oli nauhoitettu etukäteen.

Presidentti Sauli Niinistö on todennut, että kättely ei enää välttämättä palaa juhliin, vaikka koronaepidemia helpottaa.

Koronatilannetta on seurattava tänäkin vuonna tarkasti ennen kuin pystytään päättämään, millaiset Linnan juhlat järjestetään.

Koronatilanteen kehityksen lisäksi arvioitavana todennäköisesti on, kuinka yhteiskunnan avautuminen tapahtuu muun muassa nyt, kun koronapassi on tullut käyttöön.