Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CBS: Vastikään elinkautistuomion ystävänsä murhasta saanut yhdysvaltalaismiljonääri Robert Durst sairaalaan koronan vuoksi

Vastikään elinkautistuomion ystävänsä 20 vuoden takaisesta murhasta saanut yhdysvaltalaismiljonääri Robert Durst on joutunut sairaalaan saatuaan koronatartunnan. Asiasta kertovat muun muassa uutiskanavat CBS News ja CNN sekä New York Times -lehti.

CBS:n mukaan Durstin sairaalaan joutumisesta kertoi lauantaina miehen asianajaja Dick DeGuerin, joka oli saanut ilmoituksen sairaalaan joutumisesta. DeGuerinilla ei ole uutiskanavan mukaan tarkempaa tietoa 78-vuotiaan Durstin tilasta ja hän kertoi yrittävänsä saada tästä lisää tietoja.

Los Angeles Times -lehdelle DeGuerin on puolestaan kertonut, että miljonääri olisi hengityskoneessa.

– Hänellä oli vaikeuksia hengittää ja hänellä oli vaikeuksia kommunikoida, DeGuerin kertoi LA Timesille sähköpostitse.

– Hän näytti pahemmalta kuin olen hänen ikinä nähnyt olevan ja olin erittäin huolissani hänestä, asianajaja jatkoi.

Lehden mukaan Durstia oli pidetty oikeudenkäynnin aikana sairaalassa Kalifornian Los Angelesissa, mutta heti ei ollut selvää onko hän koronatartunnan varmistumisen jälkeen samassa sairaalassa. Varmuutta ei ole myöskään siitä, koska miljönääri olisi tartunnan saanut.

Valamiehistö päätti Durstin syyllisyydestä syyskuussa ja hänen tuomionsa luettiin torstaina. Miljonäärillä on lukuisia terveydellisiä ongelmia ja hän istui torstaisessa kuulemisessa pyörätuolissa eteensä eleettömästi tuijottaen. DeGuerinin mukaan Durst oli erittäin sairas oikeussalissa ollessaan.

Asianajajat väittivät Durstin olleen liian sairas todistajanaitioon

LA Timesin mukaan miljonäärin terveydentila on ollut tapetilla koko oikeudenkäynnin ajan. Hän ei esimerkiksi ollut paikalla oikeussalissa, kun valamiehistö päätti hänen syyllisyydestään. Lisäksi hänen kerrotaan joutuneen heinäkuussa sairaalaan. Kesäisen sairaalareissun syytä ei ole kerrottu.

Durstin asianajajat pyrkivät useaan otteeseen saamaan tuomaria julistamaan oikeudenkäynnin tuloksettomaksi. Miehen puolustus väitti miljonäärin olleen liian sairas todistamaan oikeudessa.

Miljonääriä aiemmin hoitanut lääkäri todisti muun muassa Durstin olevan erittäin aliravittu ja vaarassa kuolla korkeiden kaliumarvojen vuoksi, kertoo LA Times.

Tapausta käsitellyt tuomari Mark Windham hylkäsi jokikisen asianajajien pyrkimyksistä ja kuvaili lääkärin lausuntoa "aktivismiksi". LA Timesin mukaan Durst esiintyi lopulta todistajanaitiossa kaikkiaan 15 päivänä oikeudenkäynnin aikana.

Merkittävään kiinteistösukuun kuuluva Durst todettiin syylliseksi ystävänsä murhaan syyskuussa neljä kuukautta kestäneen oikeudenkäynnin päätteeksi. Valamiehistön mukaan hän murhasi Susan Bermanin Los Angelesissa joulukuussa 2000.

Syyttäjän mukaan Berman oli auttanut Durstia peittelemään miljonäärin vaimon katoamista ja kuolemaa. Valamiehistö katsoi Durstin tappaneen ystävänsä, sillä hän oli pelännyt tämän paljastavan tietojaan.

Durst sai Bermanin murhasta elinkautisen vankeustuomion ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen. DeGuerin kertoi torstaina, että miljonääri aikoo valittaa tuomiosta.

Miljonääriä on epäilty myös vaimonsa surmaamisesta

Susan Berman löydettiin ammuttuna kotoaan Los Angelesissa jouluaattona 2000. Hänen oli ollut määrä puhua tutkijoille Durstin vaimon katoamisesta vain tunteja myöhemmin.

Lähes 20 vuoden ajan Durst kielsi olleensa kaupungissa ystävänsä kuoleman aikaan. Hän myös kielsi lähettäneensä poliisille nimettömän viestin, jossa viitattiin ruumiiseen Bermanin kotona.

Ennen oikeudenkäynnin alkua Durstin asianajajat kuitenkin myönsivät päämiehensä kirjoittaneen kyseisen viestin sekä löytäneen Bermanin ammuttuna tämän kotoa.

Syyttäjän mukaan Bermanin kuolemalla oli yhteys Durstin ensimmäisen vaimon katoamiseen sekä Durstin naapurin surmaamiseen vuonna 2001.

Durst on myöntänyt ampuneensa ja paloitelleensa naapurinsa, mutta välttyi rangaistukselta vedottuaan itsepuolustukseen. Teko tapahtui Texasissa, jossa Durst piilotteli tuolloin viranomaisilta.

Durstia on epäilty myös vuonna 1982 kadonneen ensimmäisen vaimonsa surmaamisesta, mistä hän ei kuitenkaan ole koskaan saanut syytettä.

Rikosepäilyjen ympäröimästä miljonääristä kertovassa HBO:n The Jinx -dokumentissa mies myönsi, että avioliitossa oli ollut riitelyä ja väkivaltaa. Vaimoa ei ole koskaan löydetty.