Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuokra-autoyhtiö Hertz tilaa Teslalta 100 000 autoa Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan

Maailman suurimpiin vuokra-autoyhtiöihin kuuluva Hertz on julkistanut tilaavansa sähköautovalmistaja Teslalta 100 000 autoa ensi vuoden loppuun mennessä.

Sähköiset vuokra-autot tulevat liikenteeseen Yhdysvalloissa ja joissakin Euroopan kaupungeissa, yhtiö kertoo. Hertz ilmoittaa myös asentavansa sähköautojen latauspisteitä toimialueilleen.

– Sähköautot ovat nyt valtavirtaa, ja olemme vasta alkamassa nähdä niiden kasvavaa globaalia kysyntää, arvioi Hertzin virkaa tekevä toimitusjohtaja Mark Fields.

Talousvaikeuksissa tarponut Hertz sai velkojensa uudelleenjärjestelyn päätökseen kesällä. Matkailualan nujertanut pandemia iski yhtiöön voimalla. Nyt matkailuala on kuitenkin toipumassa ja vuokra-autoyhtiöt uusivat autokokoelmiaan.

Tilaus nostaa sähköautojen osuuden Hertzin globaalista autovalikoimasta 20 prosenttiin. Latauspisteitä yhtiö aikoo rakentaa yli sadalle markkina-alueelle vuoden 2023 loppuun mennessä.