Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Alueellisiin ja sukupuolten välisiin terveyseroihin on puututtava, Yhdysvalloissa voidaan aloittaa 5–11-vuotiaiden koronarokotukset, yli kahden viikon etsinnät saivat onnellisen lopun Australiassa

Alueellisiin ja sukupuolten välisiin terveyseroihin on puututtava, sanotaan Kunnallisalan kehittämissäätiön julkaisussa.

Teesejä sote-keskusteluun -julkaisun kirjoittajien mukaan hyvinvointialueiden tuottamat palvelut tulisi suunnitella siten, että terveyspalvelut olisivat yhdenmukaisia.

Julkaisun mukaan olisi tunnistettava ne kansalaiset, joilla on muita lyhyempi elinajanodote. Vuoteen 2035 mennessä miesten elinajanodote olisi nostettava 83 vuoteen ja naisten 85 vuoteen.

Uutissuomalaisen kysely: Enemmistö velvoittaisi työntekijää kertomaan koronarokotustietonsa työnantajalle

Enemmistö suomalaisista velvoittaisi työntekijää kertomaan työnantajalle, onko hän ottanut koronarokotteen vai ei, kertoo Uutissuomalaisen gallup.

Ajatusta kannatti 60 prosenttia ja vastusti 27 prosenttia kyselyyn vastanneista. 13 prosenttia ei ottanut asiaan kantaa.

Työntekijöiden velvollisuus kertoa rokotustietonsa saa enemmän kannatusta iäkkäiden keskuudessa, sillä yli 60-vuotiaista noin 80 prosenttia suhtautuu ajatukseen myönteisesti. Miehet kannattavat velvollisuutta useammin kuin naiset.

Tietoykkösen toteuttamaan verkkokyselyyn vastasi lokakuun lopulla tuhat suomalaista.

Hellekesänä alkoholipitoisten panimojuomien myynti laski ja alkoholittomien nousi

Oluen, siiderin, long drink -juomien sekä virvoitusjuomien ja kivennäisvesien kokonaismyynti kasvoi heinä–syyskuussa 5,7 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton tiedotteessa kerrotaan, että juomia myytiin Suomessa ajanjaksolla yhteensä 226 miljoonaa litraa.

Alkoholipitoisten panimojuomien myynti laski 1,4 prosenttia. Alkoholittomia juomia taas myytiin merkittävästi enemmän kuin samalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Tiedot perustuvat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritysten myyntitilastoihin.

Tautikeskukselta vihreää valoa: Yhdysvalloissa voidaan aloittaa 5–11-vuotiaiden koronarokotukset

Yhdysvalloissa voidaan aloittaa 5–11-vuotiaiden rokottaminen koronavirusta vastaan, maan terveysviranomaiset kertovat. Maassa voidaan jatkossa rokottaa jopa 28 miljoonaa lasta Pfizerin ja Biontechin kehittämällä koronarokotteella.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA antoi hyväksyntänsä lasten rokottamiselle jo viime viikolla, mutta viime kädessä vihreää valoa näytti Yhdysvaltain tautikeskus CDC.

Valkoisen talon pandemiakoordinaattorin Jeff Zientsin mukaan rokotuksia on suunnitteilla jo tämän viikon lopulle, mutta rokotusohjelman odotetaan pääsevän kunnolla vauhtiin ensi viikolla. (Lähde: AFP)

Ruotsin sosiaalidemokraattien puoluekokous alkaa, kokouksessa valitaan Löfvenin seuraaja

Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen puoluekokous alkaa tänään. Kokouksessa valitaan puolueelle uusi puheenjohtaja tehtävän jättävän Stefan Löfvenin tilalle.

Kaikella todennäköisyydellä puheenjohtajaksi ja myös uudeksi pääministeriksi valitaan Magdalena Andersson. Hänestä on tulossa Ruotsin ensimmäinen naispääministeri.

Puheenjohtajasta äänestetään huomenna. Puoluekokous päättyy sunnuntaina.

Yli kahden viikon etsinnät saivat onnellisen lopun Australiassa: kesken telttailun kadonnut nelivuotias tyttö löytyi elossa

Australiaa viime aikoina kuohuttaneet nelivuotiaan tytön etsinnät ovat saaneet onnellisen lopun. Yli kaksi viikkoa sitten kesken telttaretken kadonnut tyttö on löytynyt elossa.

Tyttö löytyi keskiviikkona lukitusta talosta Carnarvonin rannikkokaupungista, Länsi-Australian poliisi kertoo.

Lapsen uskotaan tulleen siepatuksi perheen teltasta. Tytön äiti on kertonut heränneensä aamulla, huomanneensa teltan vetoketjun olevan auki ja tytön olevan kadoksissa.

Talossa ei ollut löytymishetkellä muita, mutta poliisin mukaan Carnarvonista on otettu kiinni mies kuulusteluja varten. Poliisin kerrotaan kuulustelevan 36-vuotiasta miestä, jolla ei ole suoraa yhteyttä tytön perheeseen. (Lähde: AFP)

Vegas, Detroit ja Arizona jäivät nollille isäntäjoukkueiden löylyissä

Jääkiekon NHL:ssä Vegas Golden Knights, Detroit Red Wings ja Arizona Coyotes jäivät kukin maalitta isäntäjoukkueiden kurituksessa.

Vegasin kohtaloksi koitui Toronto Maple Leafs, jonka laukauksista verkkoon päätyi kaikkiaan neljä. Ottelun kovin maalintekijä oli Toronton Auston Matthews.

Kanadalaislöylytykseen kaatui niin ikään Detroit, kun Montreal Canadiens takoi taululle kolme maalia.

Arizonan kukistajaksi puolestaan ilmoittautui Philadelphia Flyers. Ensimmäisten kahden erän aikana ei nähty maalin maalia. Kojoottien kovin höykytys koittikin päätöserässä, kun philadelphialaiset mättivät kolme kiekkoa maalin perälle.