Valko-Venäjä tuomitsi kaksi ihmisoikeusaktivistia vankeuteen

Valko-Venäjällä kaksi ihmisoikeusjärjestö Vjasnan jäsentä tuomittiin keskiviikkona vankeuteen maan johtajan Aljaksandr Lukashenkan vastaisten mielenosoitusten tukemisesta, järjestö kertoo.

Sen mukaan Leonid Sudalenka tuomittiin suljettujen ovien takana käydyssä oikeudenkäynnissä kolmen ja Tatiana Lasitsa kahden ja puolen vuoden vankeuteen. He saivat tuomion muun muassa törkeästä yleisen järjestyksen rikkomisesta.

Sudalenka ja Lasitsa pidätettiin tammikuussa, minkä jälkeen he ovat olleet tutkintavankeudessa. Sudalenka kertoi pidätyksensä jälkeen, että viranomaiset ovat syyttäneet häntä muun muassa siitä, että hän oli auttanut mielenosoittajia asianajokuluissa.

Vjasna on Valko-Venäjän merkittävin ihmisoikeusjärjestö. Se sai viime vuonna EU:n Saharov-palkinnon.

Lukashenkan hallinto on mielenosoitusten jälkeen kurittanut Valko-Venäjän kansalaisyhteiskuntaa ja riippumattomia tiedotusvälineitä kovalla kädellä. Keskiviikkona Valko-Venäjä julisti Puolasta käsin toimivan Belsat-tv-kanavan äärijärjestöksi.

Viime helmikuussa kaksi Belsatin toimittajaa tuomittiin vankeuteen heidän raportoituaan Lukashenkan vastaisista mielenosoituksista.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka