Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sisäministeriö myönsi Helsingin Pelastuskoululle toimiluvan

Sisäministeriö on myöntänyt Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen Pelastuskoululle toistaiseksi voimassa olevan toimiluvan. Pelastuskoulun aiempi toimilupa oli voimassa syyskuun 4. päivään 2023 asti.

Pelastuskoulun on noudatettava opetuksessa sisäministeriön alaisen Pelastusopiston hyväksymiä opetussuunnitelmia. Pelastusopisto toimii Kuopiossa.

Täydentävässä talousarviossa sisäministeriö on myös hakenut lisärahoitusta Pelastusopistolle ja ruotsinkieliseen pelastajakoulutukseen.

Helsingin kaupungin hakemuksessa esitettiin, että Pelastuskoulun rahoitus jatkuisi nykyisellään kaupungin omalla kustannuksella ensi vuoden loppuun asti, minkä jälkeen rahoitus tulisi valtiolta. Pelastustoimen ammatillinen peruskoulutus ei kuulu hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle. Hyvinvointialueita koskeva lainsäädäntö ei siten nykyisellään mahdollista Helsingin Pelastuskoulun rahoittamista hyvinvointialueiden valtionrahoituksesta, sisäministeriön tiedotteessa sanotaan.

Valtion talousarviossa ei ole osoitettu tässä vaiheessa määrärahaa Helsingin Pelastuskoulun toiminnan rahoittamiseksi.

Pelastuskoulun on ilmoitettava sisäministeriölle helmikuun loppuun mennessä, toteuttaako se päätöksessä mainittua pelastusalan ammatillista peruskoulutusta.