Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muuttoliikkeen hidastuminen koronan vuoksi heijastui Kojamon tulokseen

Vuokra-asuntoyhtiö Kojamon voitto ennen veroja pieneni 69,3 miljoonaan euroon heinä–syyskuussa, kun se vuotta aiemmin oli 72,8 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan voittoon sisältyy 17,9 miljoonan euron nettovoitto sijoituskiinteistöjen käypään arvoon arvostamisesta.

Kojamon kolmen kuukauden liikevaihto kasvoi 1,9 prosenttia viime vuodesta 98,1 miljoonaan euroon.

– Koronarokotusten hyvästä etenemisestä huolimatta covid-19-pandemia ja siihen liittyvät rajoitustoimet sekä niiden purkamiseen liittyvät epävarmuudet ovat tilapäisesti vaikuttaneet muuttoliikkeeseen. Tämä yhdessä lisääntyneen tarjonnan kanssa vaikutti yhä toimintaamme erityisesti pääkaupunkiseudulla, ja katsauskauden taloudellinen vuokrausasteemme laski, Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen kertoo tiedotteessa.

Nieminen sanoo, että muuttoliikkeen palautuminen on keskeinen tekijä kysynnän elpymisessä. Niemisen mukaan Kojamo on hyvissä asemissa vastaamaan kysynnän elpymiseen.

– Elpymisessä on nähtävissä alueellisia eroja, ja Suomen muissa isoissa yliopistokaupungeissa markkinan normalisoitumista nähtiin jo kesän aikana. Esimerkiksi vuokrausasteemme parani kolmannella neljänneksellä Tampereella ja Turussa, kun taas Helsingin seudulla elpyminen on lähtemässä käyntiin hitaammin.

– Keskitymme luomaan pitkäjänteistä kasvua sinne, mihin kysyntä tulevaisuudessa keskittyy. Portfoliomme 36 484 asuntoa sijaitsevat Suomen suurimmissa kaupungeissa, lisäksi vahva hankeputkemme sijaitsee kokonaan Helsingin seudulla, Nieminen jatkaa.

Kojamo arvioi, että konsernin liikevaihto kasvaa tänä vuonna 2–4 prosenttia viime vuodesta.