Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi epäilee: Kalajoen laaja metsäpalo johtui huolimattomuudesta, palo alkoi tuulipuiston työmaalta

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla viime kesänä lähes 230 hehtaaria metsää tuhonneen tulipalon epäillään saaneen alkunsa huolimattomuudesta, poliisi tiedotti tiistaina.

Poliisin mukaan palo syttyi Mutkalammin tuulipuiston työmaalla Susinevan suoalueella. Tutkinnanjohtaja Ilkka Piispanen ei halua kertoa tarkemmin, minkälaista huolimattomuutta asiassa epäillään.

– Jos syyte nousee, siinä on erittäin suuret taloudelliset seuraamukset. Siksikään poliisi ei millään muotoa halua leimata ketään yhtään enempää, Piispanen sanoi.

Asia siirtyy syyttäjälle yleisvaaran tuottamuksena. Epäiltyjä on yksi, ja hän on poliisin mukaan kiistänyt osallisuutensa asiaan.

Tulipalo syttyi heinäkuun lopulla. Jokilaaksojen pelastuslaitos sammutti maastopaloa kahden viikon ajan. Sammutustöissä oli mukana henkilökuntaa myös muilta pelastuslaitoksilta sekä esimerkiksi Puolustusvoimien virka-apuosasto ja sopimuspalokuntien henkilöstöä. Suurin osa paloalueesta oli seurakunnan metsiä.

Työmaa-alue monenlaisessa käytössä

Tuulipuistoa rakentavan ranskalaisen Neoen -energiayhtiön Suomen maajohtaja Jerri Loikkanen kertoo STT:lle, ettei tiedä asiasta sen enempää kuin mitä poliisitiedotteessa kerrottiin.

– Olemme tehneet poliisin kanssa yhteistyötä, kun tutkinta alkoi, mutta sen jälkeen on ollut hiljaista, eikä meihin ole oltu poliisin taholta yhteydessä. En myöskään tiedä, kuka asiassa epäilty henkilö on, Loikkanen sanoo.

Hän korostaa, että tuulipuiston alue on hyvin suuri, noin 5 000 hehtaaria.

– Alueella tehdään hyvin pistemäisesti töitä jossakin osassa ja muuten se on monenlaisessa muussakin käytössä. Aluetta ei ole mitenkään aidattu ja sinne on myös tehty tieverkosto, joka on yleisessä käytössä ja jota ihmiset käyttävät esimerkiksi, kun menevät tonteilleen, Loikkanen sanoo.