Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näyttelijä Kirsti Wallasvaara on kuollut 78-vuotiaana – hänet muistetaan erityisesti roolistaan kulttielokuvassa Käpy selän alla

Näyttelijä Kirsti Wallasvaara on kuollut 78-vuotiaana. Hän menehtyi torstaina pitkäaikaiseen sairauteen.

Asiasta kertoi STT:lle näyttelijä Laura Huhtamaa Wallasvaaran lähipiirin suostumuksella.

Wallasvaara näytteli uransa aikana muun muassa Porin, Kuopion ja Lahden kaupunginteattereissa sekä Tampereen Työväen Teatterissa ja KOM-teatterissa.

Hänet tunnetaan rooleistaan elokuvissa Käpy selän alla, Lapualaismorsian ja Asfalttilampaat.

Suuren yleisön tietoisuuteen Wallasvaara nousi Mikko Niskasen vuonna 1966 ohjaamasta elokuvasta Käpy selän alla. Elokuva voitti vuonna 1967 kuusi Jussi-patsasta, ja rooleissa esiintyneet nuoret näyttelijät kohosivat kertaheitolla julkisuuteen. 1960-luvun vapaamielistä nuorisoa kuvannut elokuva nauttii tänä päivänä kulttimainetta.

"Olen sinut elämäni kanssa"

Wallasvaara syntyi Helsingissä joulukuun 23. päivänä vuonna 1942. Hän opiskeli näyttelijän ammattiinsa Teatterikoulussa vuosina 1963–1966.

Wallasvaara oli naimisissa teatteriohjaaja Pentti Kotkaniemen kanssa vuosina 1966–1977. Toinen avioliitto Eero Kankaanpään kanssa käsitti vuodet 1981–1985.

Sittemmin Wallasvaara asui Lahdessa ja oli naimisissa puuseppä Jari Kilposen kanssa. Wallasvaaralla on kaksi lasta ja neljä lastenlasta.

Viimeiset vuotensa Wallasvaara kärsi sairauksista. Rintasyöpä todettiin vuonna 2015, ja sen selätettyään Wallasvaaralla todettiin muutama vuosi myöhemmin syöpä suolistossa.

ET-lehdelle elokuussa antamassaan haastattelussa Wallasvaara kuvastui kaikesta huolimatta elämäniloisena ja positiivisena.

– Tunnen olevani hirveän terve, vaikka minulla on nämä sairaudet. Olen sinut elämäni kanssa, hän totesi tuolloin.