Myanmarin Aung San Suu Kyille syytteet vaalipetoksesta

Kaakkois-Aasian Myanmarissa syrjäytetty johtaja Aung San Suu Kyi asetetaan syytteisiin "vaalipetoksesta ja lainvastaisista toimista", kertoo valtiollinen media.

Media ei kertonut syytteistä yksityiskohtia eikä sitä, milloin oikeudenkäynti alkaa.

Myös maan entinen presidentti Win Myint ja vaalikomission puheenjohtaja saavat saman syytteen, media kertoi.

Vuoden 2020 vaaleissa Aung San Suu Kyin puolue sai äänivyöryn. Kansainvälisten vaalitarkkailijoiden mukaan vaalit olivat pääasiassa vapaat ja rehelliset.

Aung San Suu Kyitä, 76, vastaan on nostettu lukuisia syytteitä aina laittomien radiopuhelinten hallussapidosta kapinan lietsomiseen. Syytteitä on käsitelty maata hallitsevan sotilasjuntan asettamassa erityistuomioistuimessa.

Ensi kuussa odotetaan tuomioistuimen päätöstä jutussa, jossa Aung San Suu Kyitä syytetään koronarajoitusten rikkomisesta vaalitilaisuuksissa viime vuonna.

Myanmarin tilanne on ollut sekava siitä lähtien, kun maan sotilasjuntta kaappasi vallan helmikuussa ja syrjäytti Aung San Suu Kyin hallituksen.

Sotilasjuntta on uhannut hajottaa Aung San Suu Kyin NLD-puolueen. Viime kuussa myös vangittiin Win Htein, joka on Aung San Suu Kyin läheinen avustaja.

Vallankaappauksen jälkeen Myanmarin turvallisuusjoukot ovat surmanneet yli 1 200 ihmistä, ja lisäksi yli 10 000 on pidätetty, kertoo maan asioita seuraava paikallinen ryhmä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka