Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intian pääministeri moitti kryptovaluuttoja – "Voivat pilata nuorison"

Intian pääministeri Narendra Modi kritisoi tiukkasanaisesti bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja, jotka hänen mielestään ovat riski maan nuorisolle.

Modin mielestä hallitusten olisi pyrittävä sääntelyn avulla valvomaan kryptovaluuttoja tarkasti. Pääministeri puhui torstaina Australiassa järjestetyssä kyberturvallisuusfoorumissa.

– Mietitään esimerkiksi kryptovaluuttoja tai bitcoinia. On tärkeää, että kaikki demokraattiset maat tekevät tässä yhteistyötä ja varmistavat, etteivät ne päädy vääriin käsiin, mikä voisi pilata nuorisomme, Modi sanoi.

Kryptovaluutat ovat Intiassa erittäin suosittuja, ja niillä on yli sata miljoonaa käyttäjää. Valtio ja keskuspankki eivät pysty kontrolloimaan niitä, mikä kismittää Modin hallitusta.

Kryptovaluuttojen vastustajien mielestä ne ovat täydellinen työkalu esimerkiksi huumekauppaan, ihmiskauppaan ja rahanpesuun, koska viranomaiset eivät voi valvoja niillä tehtäviä maksuja.

Intia käytännössä kielsi maksut kryptovaluutoilla vuonna 2018, mutta maan korkein oikeus kumosi kiellon viime vuonna. Sen jälkeen maassa on koettu todellinen kryptovaluuttabuumi, ja niitä ovat markkinoineet myös krikettitähdet ja Bollywood-näyttelijät.

Modin hallitus kaavailee uutta lainsäädäntöä, jolla kryptovaluuttojen käyttöä pyritään rajoittamaan.