Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroopan parlamentti hyväksyi EU:n maatalouspolitiikan uudistuksen

Euroopan parlamentti on hyväksynyt Euroopan unionin yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksen. Uudistukseen kuuluvat kolme asetusta hyväksyttiin selkein lukemin täysistunnossa Strasbourgissa.

Asiasta käydyissä EU-instituutioiden välisissä neuvotteluissa saavutettiin poliittinen sopu juhannuksena, ja jäsenmaat näyttivät vihreää valoa sovulle kesällä.

Uudistuksen myötä EU:n maataloustuista aiotaan ohjata jatkossa nykyistä enemmän rahaa ympäristö- ja ilmastotoimiin. Ympäristöjärjestöt ovat kuitenkin arvostelleet uudistusta kunnianhimon puutteesta ilmasto- ja ympäristötoimissa.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) on aiemmin arvioinut, että uudistuksesta saavutettu sopu pääsääntöisesti täytti Suomen tavoitteet. Lepän mukaan on ollut tärkeintä, että yhteiseen maatalouspolitiikkaan sisältyy joustoja, jotka ottavat huomioon esimerkiksi erilaiset luonnonolosuhteet jäsenmaissa.

Uudistus tulee voimaan vuonna 2023.