Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nordea myöntää epäonnistuneensa – viikkokatsauksessa haukuttiin lyttyyn koronatoimet

Nordea myöntää epäonnistuneensa, kun pankin valuuttastrategit haukkuivat värikkäin sanakääntein lyttyyn koronatoimet Euroopassa. Strategit syyttivät sunnuntaina ilmestyneessä sijoituskatsauksessa muun muassa, että sairaalatilastoihin ei voi täysin luottaa ”valekoronapotilaiden” vuoksi.

– Viime viikonloppuna julkaistussa tekstissä esitetyt näkemykset eivät edusta Nordean virallista kantaa, ja kyseinen teksti on poistettu verkkosivuiltamme. On selvää, että kyseisessä tapauksessa on epäonnistuttu, ja olemme tästä pahoillamme, Nordea kommentoi asiaa sähköpostitse.

Kiistellyn kirjoituksen laativat Nordean päävaluuttastrategi Martin Enlund ja päästrategi Andreas Steno Larsen.

Viikkokatsauksessa he syyttävät Helsingin Sanomien mukaan, että Euroopassa on siirrytty eristämiseen ja ”rokottamattomien vangitsemiseen” tartuntakäyrien madaltamisen sijasta. "Vaikka moni yhä uskoo, että rokotteet estävät tartuntoja, ne eivät selvästi näin tee”, he kirjoittavat.

Israelin ja Gibraltarin tautitilastojen perusteella kirjoittajat tulkitsevat, että lisärokoteannos näyttäisi johtavan tautitapausten kasvuun.

Enlund ja Steno Larsen arvioivat, että ”valekoronapotilaita” voi olla 20–33 prosenttia tapauksista.

Pankki aloitti sisäisen selvityksen

Nordea kertoo aloittaneensa sisäisen selvityksen tapahtuneesta ja haluavansa varmistaa, että vastaavaa virhearviointia ei pääse jatkossa tapahtumaan. Pankki korostaa noudattavansa viranomaisten koronasuosituksia myös rokotuksissa.

Nordea huomauttaa, että pankissa tuotetaan runsaasti erilaisia analyyseja, katsauksia, blogitekstejä sekä tutkimuksia kaikissa maissa, joissa konsernilla on toimintaa.

Teksteissä voidaan kertoa esimerkiksi markkinoiden ja talouden käänteistä ja niiden vaikutuksista markkinoihin ja sijoituksiin. Näiden julkaisuprosessi vaihtelee Nordean mukaan suuresti.