Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen, 47, on raskaana

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) odottaa 47-vuotiaana kolmatta lastaan, kertoo Ilta-Sanomat. Haastattelussa Heikkinen kertoo raskauden saaneen alkunsa kymmenen vuoden yrityksen, neljän keskenmenon ja uupumuksen jälkeen.

– Mikään muu ei ole toisin keskenmenojen aikaan verrattuna kuin se, että voin nyt henkisesti hyvin. Haluan uskoa, että omalla henkisellä tasapainolla on niin valtava merkitys, että raskaus on nyt mahdollinen, Heikkinen kertoo Ilta-Sanomille.

Heikkinen on kolmannen kauden kansanedustaja. Viime hallituskaudella Heikkinen oli sote-valiokunnan varapuheenjohtaja. Heikkinen sai hallituskauden aikana kaksi keskenmenoa.

– Työ oli tiivistahtista. Jälkikäteen uupumuksen kokeneena ymmärtää hyvin, miksi raskaus on mennyt kesken. Sielu oli niin ylikierroksilla, Heikkinen sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Heikkinen alkoi havahtua uupumiseen 2019 vaalien jälkeen, ja pystyi tunnustamaan asian itselleen vasta tammikuussa 2020.

Viime kesänä Heikkinen ilmoitti luopuvansa politiikasta tämän vaalikauden jälkeen. Heikkisellä ja hänen puolisollaan Harri Kärkkäisellä on Kiuruvedellä maitotila. Perheessä on 11- ja 15-vuotiaat pojat.