Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vain harva tietää tulevan eläkkeensä määrän

Vain kolme prosenttia kansalaisista tietää tarkasti oman tulevan eläkkeensä määrän ja joka kolmas on siitä suurin piirtein tietoinen, kertoo eläkelaitos Kevan teettämä kyselytutkimus.

Tietoisuus kohenee eläkeiän lähestyessä. 60 vuotta täyttäneistä tulevista eläkeläisistä 78 prosenttia oli kyselyssä suurin piirtein kartalla tulevasta eläkkeestään. Ikäryhmässä 50–59 vuotta osuus oli reilu puolet.

Alle 30-vuotiaista tulevan eläkkeensä määrän tiesi alle neljännes.

Kaksi kolmesta vastaajasta tiesi löytävänsä tietoa oman eläkkeensä suuruudesta kirjautumalla oman työeläkelaitoksensa verkkopalveluun. Tietoa haettiin myös eläketurvasta kertovilta verkkosivuilta ja oman työeläkelaitoksen henkilökohtaisesta neuvonnasta.

Kyselyn mukaan ihmiset alkavat miettiä eläkkeelle jäämistä 50 ikävuoden jälkeen. Yli viisikymppisistä kaksi kolmesta tietää, milloin voi jäädä vanhuuseläkkeelle. Kuusikymppisistä tarkan eläköitymisikänsä tietää jo 93 prosenttia. Nuoremmilla ikäluokilla osuus jää selvästi pienemmäksi.

Kevan toimitusjohtaja Jaakko Kiander pitää tuloksia varsin luontevina.

– Kun eläkkeelle jäämisen aika lähestyy, niin myös tietoa eläkkeen määrästä ja tarkasta eläkeiästä ryhdytään hakemaan. Positiivista on huomata, että työeläkelaitosten tarjoamat verkkopalvelut ovat saavuttaneet suuren suosion, Kiander arvioi tiedotteessa.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS ja siihen vastasi liki 4 400 ihmistä. Virhemarginaali on 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.