Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä teki paluun avaruusturismin pariin – matkaan lähti japanilaismiljardööri

Venäläinen Sojuz-alus laukaistiin keskiviikkona Kazakstanista avaruuteen kuljettaen japanilaista miljardööriä Yusaku Maezawaa kansainväliselle ISS-avaruusasemalle. Matka merkitsee Venäjälle paluuta avaruusturismiin vuosikymmenen kestäneen tauon jälkeen.

Kolmihenkisen miehistön on tarkoitus viettää avaruusasemalla 12 päivää. Japanilaismiljardööri aikoo dokumentoida päivittäisen elämänsä avaruusasemalla ja jakaa sen suositulla Youtube-kanavallaan.

Puoli vuosisataa sen jälkeen, kun Yhdysvallat ja Neuvostoliitto kävivät kilpajuoksua avaruuteen, on käynnissä toisenlainen avaruuskisa. Venäläisten avaruusturismista pitämän tauon aikana upporikkaat bisnesmiehet yksityisine yrityksineen ovat tulleet suurvaltojen rinnalle mukaan avaruuskilpaan.

Miljardöörit Elon Musk, Jeff Bezos ja Richard Branson tekivät kaikki tänä vuonna aluevaltauksia avaruusturismin markkinoilla, joita Venäjä haluaa puolustaa.

Venäjän avaruusjärjestö Roskosmos on jo ilmoittanut aikovansa kasvattaa avaruusturismibisnestään lähitulevaisuudessa.