Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU:n roaming-käytäntö saamassa kymmenen vuoden jatkoajan – asiasta saavutettiin poliittinen sopu

EU:n roaming-sääntely on saamassa kymmenen vuoden jatkoajan. Parlamentin jäsenet ja EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Slovenia ovat päässeet asiasta epäviralliseen sopuun, kerrottiin varhain torstaina.

Roaming-sääntelyllä on poistettu verkkovierailujen lisämaksut EU:n sisällä. Vuonna 2017 voimaan tullut sääntely on halventanut matkapuhelimen käyttöä ja verkossa surffailua matkailtaessa muissa EU-maissa. Ilman sopua jatkoajasta nykyisen roaming-käytännön määräaika umpeutuisi ensi vuoden kesäkuussa.

Euroopan parlamentin tiedotteen mukaan esitykseen sisältyy myös vaatimus verkkopalveluiden laadusta. Jos liittymään kuuluu kotimaassa esimerkiksi 4g- tai 5g-yhteys, tulisi sama nopeus tarjota myös verkkovierailun aikana, jos vastaavia palveluita on tarjolla.

Lisäksi sopimukseen kuuluu, että matkailijat saavat mahdollisuuden ottaa yhteyttä hätänumeroon ilman ylimääräisiä maksuja, tapahtuipa se sitten soittamalla tai tekstiviestitse. Tähän sisältyy myös soittajan sijaintitietojen välittäminen.

Asia vaatii vielä Euroopan parlamentin ja jäsenvaltioiden hyväksynnän.