Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanskan korkein oikeus tuomitsi ex-maahanmuuttoministerin vankeuteen – taustalla alaikäisiä turvapaikanhakijoita koskenut päätös

Tanskassa maan entinen maahanmuuttoministeri Inger Stöjberg on tuomittu ehdottomaan vankeusrangaistukseen 60 päiväksi.

Korkein oikeus katsoi Stöjbergin toimineen laittomasti, kun hän vuonna 2016 linjasi, että turvapaikkaa hakevien pariskuntien ei voida sallia majoittuvan yhdessä, jos toinen osapuoli on alaikäinen. Erotettuja pariskuntia oli reilut 20.

Myös alemmat oikeusasteet olivat todenneet ministerin menettelyn laittomaksi.

Stöjbergin mukaan alaikäisten erottamispäätöksen tarkoituksena oli estää lapsiavioliittoja. Ongelmana pidettiin kuitenkin parien kategorista erottamista ilman tarkempia selvityksiä.

Osalla erotetuista pareista oli keskenään suuri ikäero. Valtaosa erotetuista oli kuitenkin lähes samanikäisiä.

– Olen erittäin yllättynyt. Minun täytyy sanoa, että tanskalaiset arvot hävisivät tänään, en vain minä, Stöjberg kommentoi tuomiota uutistoimisto Ritzaun mukaan.

---

Juttua korjattu klo 15.26: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Stöjberg olisi linjannut, että alle 18-vuotiaat turvapaikkaa hakeneet pariskunnat eivät voi asua yhdessä. Linjaus koski kuitenkin tapauksia, joissa toinen osapuoli oli alaikäinen.