Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Air Baltic avaa Tampereelta useita reittejä Eurooppaan

Air Baltic kertoo avaavansa Tampereelta ensi keväänä useita reittejä. Toukokuusta alkaen Air Baltic suunnittelee lentävänsä Tampereelta kolmesti viikossa Frankfurtiin, Kööpenhaminaan, Müncheniin ja Osloon sekä kahdesti viikossa Malagaan ja Rodokselle. Lennot ovat suoria.

Lentoja lisätään myös Tampereen ja Riian välillä, yhtiö kertoo.

Samalla Air Baltic perustaa Tampere-Pirkkalaan ensimmäisen Baltian maiden ulkopuolisen niin sanotun kotilentokentän, jonne se alkuvaiheessa sijoittaa yhden lentokoneen. Eurooppaan suuntautuvat reitit lennetään tällä koneella.

Uusien suorien yhteyksien on määrä palvella sekä Tampereen seudun elinkeinoelämää että vapaa-ajan matkailijoita.

– Tämä on iso asia alueellemme, ja toivotammekin Air Balticin ilolla tervetulleeksi Tampere-Pirkkalaan. Tampereen seudulla on nyt kaivattu pikatie muualle Eurooppaan ja maailmalle, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen tiedotteessa.

Hänen mukaansa uudet, suorat yhteydet helpottavat sekä yritysten kansainvälistymistä, osaajien ja opiskelijoiden houkuttelua, innovointia, matkailua että koko seudun elinvoiman kasvattamista entisestään.

Tarjoaa sujuvia yhteyksiä ulkomaille

Air Baltic on ensimmäinen kansainvälinen reittilentoyhtiö, joka perustaa kotikentän Suomessa muualle kuin Helsinkiin.

– Tampereen kasvu ja vetovoima ovat nostaneet sen Suomen toiseksi metropoliksi. Sen ja Helsingin muodostama Suomen ainoa todellinen kasvukäytävä vahvistuu edelleen. Metropolialueen molemmat solmupisteet tarjoavat nyt sujuvat yhteydet maailmalle, arvioi Business Tampereen ja Visit Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen.

Air Baltic on latvialainen lentoyhtiö, joka on perustettu vuonna 1995. Latvian valtio omistaa yhtiön pääosin.