Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laboratorioyhtiö Fimlabissa vakava tietojärjestelmähäiriö

Julkisen terveydenhuollon tarpeisiin laboratoriopalveluita tuottavassa Fimlabissa on vakava tietojärjestelmähäiriö, yhtiö kertoi tiedotteessa keskiviikkoiltana.

Häiriö vaikuttaa siten, että Tampereen yliopistollisen sairaalan hoitoyksiköt eivät pysty tekemään laboratoriotutkimuspyyntöjä eikä Fimlab pysty välittämään sähköisesti vastauksia takaisin hoitoyksiköihin. Pyynnöt tehdään tällä hetkellä käsin ja vastaukset välitetään hoitoyksiköihin puhelimitse.

Häiriö vaikuttaa myös Kanta-Hämeen alueella Fimlabin toimintoihin.

Häiriö ilmeni yhtiön mukaan tavanomaisen huoltotoimenpiteen jälkeen keskiviikkona iltapäivällä ja sitä korjataan parhaillaan. Jos tilanne jatkuu yön yli, Fimlab ei pysty palvelemaan asiakkaitaan alueellisissa laboratorioissaan torstaina aamulla. Myös Tampereen Nekalan koronanäytteenotossa voi olla syytä varautua vastausviiveisiin.

Laboratorioyhtiö Fimlabin omistavat Pirkanmaan, Keski-Suomen, Vaasan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien kuntayhtymät sekä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä.