Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset luottavat pelastus- ja turvaorganisaatioihin – Valtiontalouden tarkastusviraston maine on heikko

Suomalaisten luotto pelastus- ja turvallisuusorganisaatioihin on vahva.

Julkishallinnon mainetta mittaavasta Luottamus&Maine-tutkimuksesta käy ilmi, että organisaatioiden parhaat kokonaispisteet saivat Hätäkeskuslaitos, Rajavartiolaitos sekä Pelastuslaitos. Kymmenen kärkijoukossa olivat myös muun muassa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto sekä Säteilyturvakeskus.

Heikkomaineisin organisaatio tämän vuoden mittauksessa on Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV), jonka arvosana jäi tutkituista organisaatioista ainoana erittäin heikoksi. VTV on saanut paljon kielteistä julkisuutta, kun sen entisen pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin toimintaa ja rahankäyttöä on selvitetty oikeudessa asti.

Suurin lasku tämän vuoden mainepisteissä kirjattiin valtioneuvoston kanslialle. Tutkimuksen toteuttanut T-Media toteaa, että tänä vuonna valtioneuvoston toiminta ei ole yhtä lailla vakuuttanut kansalaisia kuin viime vuonna.

– Suomalaiset olivat varsin tyytyväisiä valtioneuvoston toimintaan ensimmäisenä koronavuonna, jolloin hallitus onnistui toimimaan ripeästi ja selkeälinjaisesti. Tämä näkyi myös valtioneuvoston viime vuoden huimasti nousseina mainearvosanoina, sanoo T-Median toimitusjohtaja Harri Leinikka.

Suurin nousija oli Energiavirasto. Kaikkiaan tutkittiin 81 julkishallinnon organisaatiota.

Arvionsa tutkimuksessa antoi melkein 9 000 suomalaista loka–marraskuussa.