Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Guardian: Boris Johnson näyttää rikkoneen koronarajoituksia kekkereissä

Britannian pääministerin Boris Johnsonin horjuva asema on saanut jälleen uuden iskun. Johnson näyttää rikkoneen maassaan olleita tiukkoja koronarajoituksia keväällä 2020.

Guardian-lehti julkaisi valokuvan, jossa nähdään Johnson viettämässä viini- ja juustokekkereitä ilman turvavälejä pääministerin virka-asunnon Downing Street 10:n pihalla. Tukalaksi tilanteen tekee sekin, että pääministerin esikunta ehti jo ilmoittaa, että 15. toukokuuta paikalla pidettiin työtapaaminen.

Kuvassa nähdään ilman turvavälejä ryhmissä kaikkiaan 19 ihmistä Downing Streetin terassilla ja nurmikolla. Mukana ovat Johnson sekä tämän puoliso Carrie Johnson.

Tuolloin tapaamisoikeus kotitalouksien välillä oli rajoitettu Britanniassa kahteen ihmiseen, jotka saivat tavata vain ulkona vähintään kahden metrin turvavälillä.

Työväenpuolueen varapuheenjohtaja Angela Rayner kuvaili nyt julki tullutta kuvaa "läimäisyksi britannialaisten kasvoille".