Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Täysperävaunurekasta repsottaneet metallitolpat lävistivät koulutaksin Nurmeksessa – taksin kuljettaja loukkaantui vakavasti

Nurmeksessa Pohjois-Karjalassa sattui tänään koulutaksin ja täysperävaunurekan välinen liikenneonnettomuus. Onnettomuus tapahtui Kuopiontiellä Sotinpuron alueella puoli seitsemän jälkeen aamulla.

Pelastuslaitoksen mukaan Kuopion suuntaan kulkeneen rekan perävaunun pressuseinä irtosi ajon aikana. Vaunusta ulos roikkuneet korin metallitolpat osuivat tämän jälkeen vastaan ajaneeseen tilataksiin. Tolpat lävistivät taksin kuskinpuoleisen sivuikkunan ja iskeytyivät kuljettajaa päähän. Taksi ajautui osuman seurauksena ojaan.

Taksin kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa vakavasti, ja hänet vietiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan hoidettavaksi. Taksin kyydissä olleet kaksi matkustajaa selvisivät vammoitta.

Poliisi epäilee rekan kuljettajaa alustavasti liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamisesta. Nimikkeet voivat onnettomuuden tutkinnan edetessä vielä tarkentua.

Rekan kuljettaja ei huomannut osumaa

Rekka tai sen kuljettaja eivät vahingoittuneet onnettomuudessa. Nurmeksen paloasemalta kerrotaan STT:lle, että rekan kuljettaja ei ollut edes huomannut osuneensa vastaantulevaan taksiin.

– Hän oli pysähtynyt vasta parin kilometrin päähän Rautavaaran risteykseen huomatessaan, että perävaunun kanssa oli jotain ongelmia, paloesimies Janne Pelo sanoo.

Sotinpurossa sijaitsee Puolustusvoimien ampuma- ja harjoitusalue, jota käyttävät muun muassa Ilmavoimat, Kainuun prikaati, Maasotakoulu sekä Maavoimien esikunta. Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan STT:lle, että onnettomuudessa osallisena ollut rekka ei kuitenkaan kuulu Puolustusvoimien kalustoon.

– Kyseessä on ilmeisesti ollut ihan yksityinen ajoneuvoyhdistelmä, rikosylikonstaapeli Kerkko Soininvaara toteaa.