Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ehdottaa aville tiukempia rajoituksia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle (avi) tiukempia yleisötilaisuusrajoituksia.

Koordinaatioryhmä haluaisi sulkea muun muassa sisäliikuntatilat, yleiset saunat, kylpylät, uimahallit, tanssipaikat, kuorolaulutoiminnan ja kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Uudet suositukset eivät koordinaatioryhmän mukaan koske alle 18-vuotiaita.

Koronakoordinaatioryhmä pitää välttämättömänä, että hallitus tekee samanaikaisesti vähintään ravintoloihin liittyviä kiristyksiä poistamalla mahdollisuuden vapautua rajoituksista koronapassilla.

Etelä-Suomen avi kertoo tiedotteessa, että mahdollinen päätös rajoitusten kiristämisestä voitaisiin tehdä aikaisintaan torstaina, ja se tulisi voimaan todennäköisesti joulun jälkeen tiistaina.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella kokoontumisrajoituksia tiukennetaan jouluaatosta alkaen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki asiaa koskevan päätöksen tänään.

Jouluaatosta alkaen sisätiloissa yli kymmenen hengen ja ulkotiloissa yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään. Uusi määräys on voimassa 23. tammikuuta asti.

Yleisötilaisuuksien rajoitusten vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Yleisissä kokouksissa, esimerkiksi mielenosoituksissa, koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoituksen vaihtoehtona.

Pirkanmaalla halutaan ovet säppiin kahdeksi viikoksi

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle kaikkien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien kieltämistä ja liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystilojen sulkua kahdeksi viikoksi.

Tapahtumat ja tilat eivät olisi asiakkaiden käytössä edes koronapassilla.

Yleisötilaisuuksien kielto koskisi muun muassa teatteri- ja elokuvaesityksiä, konsertteja ja urheilutapahtumia.

Ohjausryhmä perustelee esitystä sillä, että Pirkanmaalla sairaalahoidon kuormitus on edelleen lisääntynyt koronapotilaiden hoidon takia.

Itä-Suomen avin alueelle 50 henkilön kokoontumisrajoitus

Itä-Suomen aluehallintoviraston (avi) alueen kaikkiin maakuntiin on puolestaan määrätty 50 henkilön kokoontumisrajoitus. Rajoitus koskee kaikkia sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Määräys tulee voimaan torstaina ja jatkuu tammikuun 9. päivään asti.

Itä-Suomen avi määräsi loppujenkin kuntien kokoontumisrajoituksista tänään. Avi oli antanut vastaavan määräyksen osaan alueen kunnista jo aikaisemmin.

Määräykset koskevat myös ravintoloissa järjestettäviä tilaisuuksia, mutta järjestäjä voi koronapassin käyttöön ottamalla ohittaa rajoituksen. Koronapassi pitää tarkistaa kaikilta yli 16-vuotiailta.

Yleisissä kokouksissa pitää noudattaa kokoontumisrajoituksia.