Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanskan ex-maahanmuuttoministerille potkut parlamentista

Tanskan ex-maahanmuuttoministeri Inger Stöjberg erotettiin tiistaina parlamentista. Kansanedustajana toiminut Stöjberg tuomittiin viime viikolla 60 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Stöjbergin erottamisen puolesta äänesti 98 kansanedustajaa, ja sitä vastusti 18.

Stöjberg on ensimmäinen parlamentista erotettu kansanedustaja 30 vuoteen. Kaikkiaan parlamentista on erotettu neljä kansanedustajaa vuoden 1953 jälkeen.

Korkein oikeus katsoi Stöjbergin toimineen laittomasti, kun hän vuonna 2016 linjasi ministerinä, että turvapaikkaa hakevien pariskuntien ei voida sallia majoittuvan yhdessä, jos toinen osapuoli on alaikäinen. Erotettuja pariskuntia oli reilut 20.

Stöjbergin mukaan alaikäisten erottamispäätöksen tarkoituksena oli estää lapsiavioliittoja. Ongelmana pidettiin kuitenkin parien kategorista erottamista ilman tarkempia selvityksiä.

Osalla erotetuista pareista oli suuri ikäero. Valtaosa erotetuista oli kuitenkin lähes samanikäisiä.

– Parempi, että kollegani täällä parlamentissa äänestävät minut ulos kuin se, että Tanskan kansa olisi äänestänyt minut viralta, koska en yrittänyt suojella tyttöjä, Stöjberg kommentoi.