Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartunnoissa suurin päiväkohtainen luku: 2 877 uutta tartuntaa – Pohjois-Pohjanmaalla kielletään kaikki yleisötilaisuudet

Suomessa on raportoitu 2 877 uutta koronavirustartuntaa. Samana ajankohtana viime viikolla raportoitiin 2 225 uutta tartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kyseessä on STT:n uutisseurannan suurin päiväkohtainen tartuntaluku koko koronaepidemian ajalta.

Kahden viimeisen seurantaviikon aikana todettujen tapausten ilmaantuvuusluku on 437, kun edellisen kahden viikon seurantajaksolla se oli 318.

Suurinta ilmaantuvuus on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä (721), Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) ja Pirkanmaalla (520).

Suomessa on tehohoidossa 61 koronapotilasta. Uusia koronavirukseen liittyvää kuolemantapauksia THL raportoi 6. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut siis nyt yli 1 500 ihmistä.

Annettujen kolmansien koronarokoteannosten määrä on noussut eilisestä yli 47 000 annoksen verran. Kolmannen rokoteannoksen on nyt saanut 16,9 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä Suomen väestöstä. Kolmesti rokotettuja ihmisiä on liki 828 000.

Toisen koronarokoteannoksen on Suomessa saanut 83,4 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä eli noin 4,08 miljoonaa ihmistä. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 87,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä eli noin 4,29 miljoonaa ihmistä.

Pohjois-Pohjanmaalla kielletään kaikki yleisötilaisuudet

Voimakkaasti heikentyneen koronatilanteen vuoksi Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi) kertoi keskiviikkona koronarajoitusten kiristämisestä Pohjois-Pohjanmaalla.

Pohjois-Suomen avi kielsi tartuntatautilain 58 pykälän perusteella kokonaan yleisötilaisuuksien järjestämisen sisä- ja ulkotiloissa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueilla. Lisäksi asiakas- ja yleisötilojen käyttöä rajoitetaan lyhytaikaisesti.

Määräys sulkee laajasti yleisölle avoimet tai asiakasoleskeluun tarkoitetut tilat. Myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat on määrätty suljettaviksi yleisöltä.

Suljettaviksi määrättyjä tiloja ei ole mahdollista ottaa käyttöön koronapassilla liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaa varten. Tiloja voidaan kuitenkin edelleen käyttää lasten ohjattuun harrastustoimintaan.

Rajoitukset ovat voimassa tämän viikon torstaista vuoden loppuun.

Toisella päätöksellä aluehallintovirasto on tarkentanut voimassa olleita määräyksiä tilojen terveysturvallisesta käytöstä. Näissä tiloissa toiminta on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Myös Satakuntaan ja Pirkanmaalle tulossa lisää koronarajoituksia

Aluehallintovirastot valmistelevat koronatoimien tiukentamista muuallakin Suomessa. Satakunnan uusista koronarajoituksista on määrä tiedottaa torstaina, johtaja Heikki Mäki Lounais-Suomen aluehallintovirastosta kertoi STT:lle.

Lounais-Suomen avi kielsi jo maanantaina kaikki yleisötilaisuudet Varsinais-Suomessa määräajaksi sisällä ja ulkotiloissa.

Yleisötilaisuuksien rajoitukset ovat voimassa osallistujamäärästä riippumatta keskiviikosta alkaen vuoden loppuun asti, eikä rajoituksista voi poiketa koronapassilla.

Länsi- ja Sisä-Suomen avi puolestaan valmistelee päätöstä Pirkanmaan uusista koronarajoituksista. Päätöstä odotetaan mahdollisesti vielä keskiviikon aikana tai viimeistään torstaina.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on esittänyt kaikkien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien kieltämistä ja liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystilojen sulkua kahdeksi viikoksi.

Pk-seudun koronakoordinaatioryhmä toivoo rajoitusten tiukentamista

Uusia rajoituksia voidaan saada pian myös Uudellemaalle. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä haluaisi sulkea muun muassa sisäliikuntatilat, yleiset saunat, kylpylät, uimahallit, tanssipaikat, kuorolaulutoiminnan ja kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Etelä-Suomen avi kertoi tiedotteessa, että mahdollinen päätös rajoitusten kiristämisestä voitaisiin tehdä aikaisintaan torstaina ja se tulisi voimaan todennäköisesti joulun jälkeen tiistaina.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella kokoontumisrajoituksia tiukennetaan jouluaatosta alkaen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki asiaa koskevan päätöksen tiistaina.