Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies yritti lyödä poliisia veitsellä ylävartaloon, tuomittiin murhan yrityksestä vankeuteen

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 42-vuotiaan miehen 7,5 vuoden vankeuteen muun muassa murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Miehen syyksi luettiin yhteensä seitsemän rikosta vuosien 2019–2021 aikana.

Oikeus katsoi, että mies yritti lyödä virkatehtävällä ollutta poliisia veitsellä päähän tai ylävartaloon Kouvolassa tämän vuoden lokakuussa. Tapahtumat saivat alkunsa, kun mies soitti hätäkeskukseen uhaten, että tappaa autonsa anastajan. Hätäkeskus välitti tehtävän poliisipartiolle.

Paikalle saapuneet kaksi poliisia päättivät ottaa miehen kiinni rikokselta ja häiriöltä suojaamiseksi. Kun poliisit olivat siirtämässä miestä poliisimaijan kyytiin, kaivoi hän taskustaan veitsen, jolla yritti lyödä toista poliiseista. Poliisi onnistui kuitenkin väistämään lyönnin.

– (Poliisi) ja lyönnin nähneet todistajat ovat pitäneet varmana, että lyönti olisi ilman väistöliikettä osunut, kirjoittaa oikeus tuomiossaan.

Oikeus katsoi Martti Paavo Juhani Kaupin varustautuneen veitsellä harkitusti ja edelleen harkitusti lyöneen veitsellä yllättäen ja voimakkaasti kohti poliisin pään seutua. Oikeuden mukaan miehen täytyi ymmärtää, että osuessaan veitsi olisi todennäköisesti aiheuttanut poliisin kuoleman. Tekoon liittyneen suunnitelmallisuuden vuoksi käräjäoikeus katsoi rikoksen myös kokonaisuutena arvostellen törkeäksi.