Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulun paluuliikenteen odotetaan vilkastuvan iltapäivän aikana

Joulun paluuliikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan tänään tapaninpäivänä. Eniten liikennettä arvioidaan olevan keskipäivän ja iltakahdeksan välillä. Liikenne on vilkkainta suuria kaupunkeja kohti.

– Se on normaalia paluuliikennettä, kun on oltu maalla ja sukuloimassa, Fintrafficin tieliikennekeskuksesta todettiin lauantaina.

Tieliikennekeskuksesta kerrottiin sunnuntaiaamuna, että tänään teillä on enimmäkseen normaalit talvikelit.

– Paikoin saattaa olla liukkaampaa pakkasesta johtuen, sanoi liikenneoperaattori Kirsi Salokanto STT:lle.

Aamupäivällä tieliikennekeskus kertoi Twitterissä , että pääkaupunkiseudulla joulun paluuliikenteen odotetaan näkyvän sisääntuloväylillä liikennemäärien maltillisena nousuna puolenpäivän jälkeen.

Pohjois-Suomen teillä liikenne oli puolenpäivän aikoihin verrattavissa tavalliseen sunnuntaipäivään.

– Voidaan sanoa, että joulun paluuliikenteestä ei vielä merkkejä. Liikenteen kuitenkin odotetaan vilkastuvan iltapäivän aikana, tieliikennekeskus tviittasi .

Huonon ajokelin varoitus on voimassa Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Näissä maakunnissa ajokeli on huono lumisateen, pöllyävän lumen ja polanteisten teiden vuoksi. Varoitukset ovat voimassa iltapäivälle asti.

Liikenne voi hetkellisesti jonoutua

Joulun paluuliikenne voi Salokannon mukaan hetkellisesti aiheuttaa ainakin jonoutumista. Näin voi käydä Helsinkiin johtavilla pääteillä eli Ykköstiellä, Kolmostiellä ja Nelostiellä.

– Tampereen seudulla valtatie 9 on sellainen, joka saattaa pohjoisen suunnasta tultaessa kerätä jonoa.

Joulunajan arkipyhien puuttumisen vuoksi paluuliikenne ajoittuu tänään pääosin tapaninpäivälle. Maanantaina monet palaavat jälleen töihin.

Salokanto ennakoi paluuliikenteen jakautuvan melko laveasti tapaninpäivän ajalle. Osa ihmisistä lähtee jo hyvissä ajoin kohti kotia, toiset jatkavat joulun viettoa vielä iltapäivälle.

– Iltapäivä tulee varmaankin olemaan liikennemääriltään vilkkainta aikaa.

Pakkasvaroitus maan kaakkoisosiin

Ilmatieteen laitoksen mukaan kylmä talvisää jatkuu koko maassa, ja kevyttä pakkaslunta sataa lähinnä länsirannikon tuntumassa.

Lämpötilat ovat päivällä enimmäkseen 12–20 miinusasteessa. Pakkasvaroitus on annettu Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakuntiin.