Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turussa rokotuspaikan hoitajaa uhkaillutta miestä epäillään muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta: julkaisi ennen tekoa Telegramissa uhkausviestin

Tapauksen tutkinta jatkuu.

Turussa eilen rokotuspaikalla tapahtunutta hoitajan uhkailua tutkitaan tällä hetkellä virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja laittomana uhkauksena, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Tommi Kosunen STT:lle.

Rikosnimikkeet voivat täsmentyä tutkinnan myötä.

Turussa Satakunnantien rokotuspaikalla tapahtui sunnuntaina iltapäivällä välikohtaus, jossa paikalle asioimaan tullut henkilö uhkasi hoitajaa vakavalla väkivallalla. Poliisi otti teosta epäillyn miehen kiinni.

Poliisi ei vielä kertonut, millaisesta väkivallasta uhkauksessa oli kyse ja oliko epäilyllä mukanaan jotain välineitä, kuten puukkoa. Tutkinta on vielä alkuvaiheessa, kuten myös epäillyn kuulustelut.

Telegram-viestissä uhkailtiin pippurisumutteen käytöllä

Länsi-Suomen poliisi kertoi maanantaina iltapäivästä Twitterissä, että epäilty on myöntänyt laatineensa uhkaavan viestin ja julkaisseensa sen viestipalvelu Telegramissa.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Ilta-Sanomat kertoi sunnuntaina, että ennen välikohtausta yhdessä Telegramin keskusteluryhmässä oli julkaistu viesti, jonka julkaisija kertoi aikeestaan mennä rokotuspaikalle.

Käsin kirjoitetussa viestissä uhataan henkilökuntaa C-hepatiitin tartuttamisella ja pippurisumutteen käyttämisellä, mikäli uhkaaja ei saa rokotusmerkintää Omakantaan ilman, että rokotetta oikeasti pistetään.

Turun Sanomat puolestaan kertoi, että samaisella rokotusvastaanotolla tapahtui uhkaava tilanne myös marraskuussa. Tuolloin noin 40-vuotias mies käyttäytyi aggressiivisesti ja kävi käsiksi kolmeen henkilöön.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn johtava juristi Matias Nyman kertoo STT:lle, että ammattijärjestön tiedossa ei ole, että hoitajiin kohdistuva uhkailu olisi lisääntynyt koronapandemian aikana.

– Näin ei onneksi ole ollut. Nämä ovat olleet toistaiseksi yksittäistapauksia, hän sanoo.

Nymanin mukaan pidemmällä aikavälillä on kuitenkin näkynyt se, että ensihoitajiin ja päivystyksen hoitajiin kohdistuu koko ajan enemmän laittomia uhkauksia.

– Se liittyy kuitenkin ehkä muihin syihin kuin koronapandemiaan, hän sanoo.