Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Financial Times: Ydinvoima ja maakaasu mukana komission taksonomiaesityksessä

Euroopan komissio on ottamassa ydinvoiman ja maakaasun mukaan taksonomiaesitykseensä, kertoo Financial Times -lehti. Taksonomialla EU pyrkii ohjaamaan sijoituksia tulevaisuudessa niin, että ne tukisivat ilmaston ja ympäristön kannalta kestäviä hankkeita.

Lehden näkemän esitysluonnoksen mukaan ydinvoimaa voidaan pitää kestävänä liiketoimintana, kunhan EU-maat huolehtivat ydinvoimaloidensa ydinjätteestä turvallisesti ja kunhan ympäristölle ei aiheuteta vakavaa haittaa.

Myös maakaasu kelpuutetaan siirtymävaiheen energiaksi, mutta sitä kohtaan ollaan asettamassa tiukempia reunaehtoja muun muassa päästöjen määrässä.

EU pyrkii siirtymään kestävällä tavalla tuotettuun energiaan, mutta siirtymävaiheessa tarvitaan ratkaisuja, jotta kasvava sähköntarve pystytään kattamaan.

Joulun alla arvio oli, että esitys julkistettaneen tammikuun puolivälissä. Ennen julkistusta EU-mailla on pari viikkoa aikaa kommentoida komission esitystä.

Alun perin komission esitystä odotettiin jo viime vuoden puolella, mutta valmistelu on venynyt, koska asiaan liittyy paljon poliittista painetta.

Ranska, Suomi ja monet muut jäsenmaat ovat liputtaneet ydinvoimalle suotuisan taksonomiaratkaisun puolesta.